Predavanje "Funkcionalna hrana 21. veka" u Domu kulture
Predavanje "Funkcionalna hrana 21. veka - prirodni proizvodi iz perspektive naučnika" biće održano u sredu, 29. septembra 2021. godine u Velikoj sali Doma kulture Čačak.
Projekat - FUNKCIONALNA HRANA 21.VEKA – PRIRODNI PROIZVODI IZ PERSPEKTIVE NAUČNIKA je baziran na eksperimentalnim podacima u toku dugogodišnjeg naučnog rada članova tima, koji će na slikovit način predstaviti značaj hrane i prirodnih proizvoda. Ovim projektom bi započela promocija validiranih naučnih rezultata, koji su nedovoljno poznati široj javnosti, uključujući i učenike srednjih i osnovnih škola. U okviru projekta učesnici će se upoznati sa savremenim dostignućima u ovoj oblasti, što će biti predstavljeno kroz zanimljiv sadržaj kojim će se prirodni proizvodi poreklom iz biljaka i gljiva prikazati kao biološki agensi koji imaju potencijal za primenu u farmaciji, medicini i industriji hrane.
Gosti: Naučnici sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković", instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerziteta u Beogradu.
U svojoj delatnosti Institut je prevashodno orjentisan na fundamentalna i multidisciplinarna istraživanja iz oblasti bioloških nauka. Istraživanja u Institutu fokusirana su na sledeće discipline: biohemija, molekularna biologija, citologija, animalna fiziologija, biljna fiziologija, neurobiologija, neurofiziologija, imunologija, genetika, ekologija akvatičnih i terestričnih ekosistema, zaštita životne sredine, taksonomija i organska evolucija.
Početak je u 19:30.
NAPOMENA: U cilju zaštite svih građana, molimo sve posetioce da se pridržavaju propisanih mera.
Izvor: Epicentar press
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!