"Digitalna stvarnost na klik": IT sektor i privreda - uzajamno partnerstvo (VIDEO)


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, ilustracija

30.12.2019. 15:53

IT je najzdraviji sektor Srbije, ali nedostaje 30.000 stručnjaka. To je rečenica koji smo veoma često mogli da čujemo u javnosti poslednjih godinu-dve dana. Kako se razvijala privreda u određenim oblastima, pogotovo auto industrije i mašinskih komponenti i delova, tako je paralelno rastao i broj traženih IT stručnjaka.

Na primerima nekoliko uspešnih kompanija i firmi u Čačku pokušaćemo da dočaramo i prikaćemo kako to izgleda na licu mesta.

Da odgovorimo na pitanje šta nedostaje i da li je sve savršeno uklopljeno? Da li znanje i struka daju rezultate ili pak možemo da oslonimo na osrdnje poznavanje tek osnovnih računarski programa i tako uštedimo značajnu sumu novca?

Da li privreda i digitalni svet stvoren po određenom algoritmu mogu da sarađuju i u budućnosti ili naše društvo i privreda još nije dorasla tom krupnom zalogaju - teme su i pitanja koja očekuju odgovore u ovoj epizodi.

 

 

bannerPošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.


Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!