Program "Sabora srpske harmonike"


indonezija 4
Foto: Turistička organizacija Čačak, promo

20.06.2024. 16:17

Prvi "Sabor srpske harmonike" održaće se 29. i 30. juna 2024, u Čačku.

"Instrument koji je deo našeg nacionalnog identiteta i bez koga ne može da prođe nijedno slavlje u Srbiji, okupiće u Čačku veliki broj ljubitelja harmonike, muzičkih stručnjaka i mladih talentovanih harmonikaša koji će se međusobno nadmetati", ističu iz organizacije.

U finalu, koje je takmičarskog karaktera, učestvuje preko 90 mladih talentovanih harmonikaša koji dolaze iz cele zemlje.

Program:

Subota, 29. jun 2024. god
12.30 – Kvalifikacije u Gradskoj biblioteci "Vladislav Petković Dis", Kategorije: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri i dueti do 15 godina
19.00 – Promocija kompanije "Guerrini" u hotelu "Kole"

Nedelja, 30. jun 2024. god
10.30 – Kvalifikacije u Kulturnom centru u Čačku, Kategorije: mlađi juniori, stariji juniori, dueti od 15 godina i seniori
18.00 – Dodeljivanje zahvalnica i proglašenje superfinalista
21.00 – Superfinale i koncert na Gradskom trgu u Čačku

Veliko superfinale je zakazano za nedelju, 30. jun, sa početkom u 21 čas na Gradskom trgu u Čačku.

"U zabavnom delu programa učestvuje deset najboljih harmonikaša Srbije pod pratnjom Velikog orkestra maestra Vlada Panovića i prvaci narodne muzike Radiša Urošević, Danica Krstić, Katarina Bogdanović i Ivana Tasić“, navode organizatori.

Organizatori manifestacije su Grad Čačak i Turistička organizacija Čačka.

 

Izvor: Epicentar press

bannerPošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.


Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!