Vodila knjige u dve firme i prisvojila preko 42 miliona dinara


indonezija 4
Foto: Pixabay.com

13.06.2024. 19:08

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. O. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice u dva privredna društva iz Čačka, koristeći svoja ovlašćenja, u periodu od februara 2010. do sredine jula prošle godine, prilikom obavljanja poslova vezanih za isplatu zarade radnicima, sačinjavala dodatne naloge za prenos i elektronskim putem vršila isplate, na osnovu kojih je sa računa tih firmi prenela ukupno 42.061.409 dinara na svoje račune, iako navedeni novac nije predstavljao njenu zaradu.

Takođe, kako se sumnja, ona je navedene neosnovane isplate novca sa računa privrednih društava knjigovodstveno prikrila tako što je prilikom knjiženja, obaveze za zarade i naknade zarada uvećavala za novčane iznose koje je neosnovano uplatila na svoje tekuće račune po osnovu navodne isplate zarada.

Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 42.061.409 dinara, za koliko je oštetila privredna društva.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

 

Izvor: Epicentar press

bannerPošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.


Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!