Vlada Srbije usvojila uredbu, hleb "Sava" i dalje 54 dinara


indonezija 4
Foto: Pixabay.com

24.05.2024. 08:23

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500", kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje.

 

Izvor: Biznis.rs

bannerPošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.


Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!