Parezanović: Pobeda SNS je najčistija i sa najvećim legitimitetom, opozicija doživela debakl


indonezija 4
Marko Parezanović, poverenik SNS i narodni poslanik

18.12.2018. 15:57

Ponosni smo na izborni rezulatat postignut u Lučanima i upravo sa tim smo pokazali da nisu tačne optužbe da pobeđujemo samo kad mali broj građana izađe da glasa. Ovo je istorijski rezultat i najbolji od kada postoji stranka, izjavio je Marko Parezanović, poverenik SNS u Čačku i narodni poslanik.

"Pre četiri godine osvojili smo nešto više od 50 odsto glasova, a sad imamo 67 procenata, i sve to govori da u Lučanima radimo dobar posao, kao i u celoj Srbiji. Ovo je najčistija pobeda sa najvećim legitimitetom", dodao je Parezanović.

Parezanović je uporedio izborne rezultate opozicije i naglasio kada su u pitanju Dveri, one su same 2014. godine imale negde oko 11 procenata glasova, a sada kada su u koaliciji sa nekoliko partija svi zajedno su osvojili nešto više od 9 odsto.  On je i dodao da su time građani pokazali šta misle o tim nakaradnim koalicijama.

"Ne možete da se pojavite u nekoj opštini mesec, dva pre izbora, a da vas prethodne četiri godine nije bilo nigde, kao što ih neće biti ni u naredne četiri. Posle ovih izbora njihove prostorije će zatvoriti ili će zvrjati prazne, kao što je to slučaj i sa kancelarijom Vuka Jeremića u Čačku koja je otvorena pred same izbore, a nakon toga je vrlo brzo i zatvorena", tvrdi Marko Parezanović.

Marko Parezanović  ističe da nije ni očekivao da opozicija na miran način prizna ubedljiv poraz koji je doživela.

"Pretpostavio sam da će za fijasko optužiti sve druge, a da neće sagledati svoju ulogu u svemu tome, svoje nedostatke. Čitav izborni dan imali smo pokušaj podizanja tenzija kako bi se sa skrenula pažnja sa vrhunske izlaznosti i odličnog rezulatata koji je naša stranka ostvarila. Tako se dešavalo da ljudi iz Saveza za Srbiju iz svih delova države borave u Dragačevu, a da za tu stvar optužuju upravo SNS, jer izgleda samo su oni ti koji imaju pravo da dođu. Sve ono što možemo čuti o ucenama i pritiscima su samo nove laži opozicije koje su napravili još u kampanji kako bi opravdali svoju nesposobnost. Njihovi rezultati su plod njihove vlasti na kojoj nisu bili kratko, već 12 godina i pokazali sve što su mogli", ističe Parezanović.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode i opozicije i nezavisnih posmatračkih misija da je izborni proces protekao u neregularnim uslovima, uz brojna kršenja izbornih pravila, Parezanović je odlučno rekao da to nije tačno i da su takvi navodi i pritisci ništa drugo nego alibi opozicije za izborni debakl.

"Savez za Srbiju je imao skoro tri procenta glasova više od Grupe građana "Jedan tim", koji praktično nije imao nikakvu kampanju. Na primeru GG "Jedan tim" se vidi koliko politička scena u Srbiji vapi za novim ljudima ", prokomentarisao je na kraju Parezanović.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!