Istina o slici sa Prajda koja je razbesnela pola Srbije


indonezija 4
Foto: twitter

19.09.2018. 20:53

Parada ponosa za jedan deo Srbije znači mogućnost da se u maniru zemalja napredne civilizacije na ulici pokažu ljubav, sloboda i tolerancija, uz šarenilo, poljupce i ples.

Nažalost, zajedno sa tim lepih stvarima, uvek se pokaže i ona druga strana, koja traži svaki mogući razlog da napadne učesnike parade i izvređa ih, što šalje jasnu poruku da stvari hitno moraju da se menjaju.

Tako je bilo i posle održanog Prajda u Beogradu, kada smo svedočili ogromnom izlivu homofobije i čiste mržnje na društvenim mrežama. Kao simbol svega što ne valja na jučerašnjem Prajdu ljudi su počeli da šeruju fotografiju učesnika Parade ponosa koji je došao obučen u haljinu sa likom Svetog Nikole u predelu polnog organa.

Uz sliku uglavnom ide i komentar kako pripadnici LGBT populacije, posebno oni koji učestvuju na Prajdu, skrnave veru, porodicu, ljudske vrednosti - naravno, uvek sa onim čuvenim početkom "nemam ništa protiv gej ljudi, ali...".

Na veliku žalost svih onih koji su ovo šerovali, fotografija uopšte nija nastala na Prajdu u Beogradu, već u junu ove godine na Paradi ponosa u Atini.

Naravno, i u Grčkoj je ta haljina izazvala puno buke i s jedne strane nam je jasno zašto - bili vi vernik ili ne, skrnavljenje ikona zaista nije nešto što bi ikada trebalo da bude okej, a ovakve jeftine provokacije nikome nisu od koristi.

 

Foto: twitter

 

Trans Osoba Dita von Bil se na Prajdu u Beogradu pojavila u narodnoj nošnji i, takođe, podigla ogromnu prašinu.

Ceo tekst možete pročitati OVDE!

 

Izvor: Noizz.rs





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Рада | 17.09.2022 19:45

Наоштри сјајни ск***р и. Ш****И. РЕДОМ Б. О * Е ** Е!;