ZAVOD ZA UDŽBENIKE: Nije naš udžbenik za srpski jezik sa stihovima koji su izazvali salvu komentara


indonezija 4
Zavod za udžbenike

01.05.2018. 22:46

U našu redakciju večeras se javila Slobodanka Ružičić, odgovorni urednik Redakcije za predškolsko i osnovno obrazovanje i demantovala da se radi o udžbeniku za srpski jezik za 5. razred, a u kome su objavljeni stihovi o kojima je govorila javnost.

- Stihovi o kojima govorite nisu deo našeg udžbenika i ovim putem obaveštavamo javnost da se ne radi o našem izdanju, rekla je u telefonskom razgovoru za naš portal Slobodanka Ružičić.

Potvrdu da se ne radi o Zavodovom udžbeniku dobili smo i od autorke udžbenika dr Nataše Vulović.

- Očigledno se radi o urušavanju našeg ugleda i o nečijim zadnjim namerama, dodaje Ružičić za naš portal.

Sporni deo udžbenika i tekst preuzeti sa fejsbuk grupe

 

 Prepiska u komentarima između članova grupe

Redakcija portala Epicentar press dodaje da je za izvor navedena zvanična grupa na fejsbuku Velika zbornica - grupa prosvetnih radnika gde se i sporna stranica iz udžbenika i navodi uz objašnjenje i ko je izdavač.

Upoznati sa pravilima i zakonskim odredbama, uredništvo našeg portala se ogradilo od pomenute objave jasno navodeći izvor, bez namere da se neko stavi na tapet ili da se nekom pričini bilo kakva šteta.

 

Uredništvo Informativnog portala Epicentar press

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!