Zbog požara na deponiji Duboko, oglasilo se Ministarstvo zaštite životne sredine


indonezija 4
Foto: OzonPress / privatna arhiva

06.05.2024. 15:41

Povodom velikog požara na deponiji Duboko u Užicu, Ministarstvo životne sredine je saopštilo da su "republički inspektori zaštite životne sredine izašli na teren, zajedno sa nadležnim lokalnim inspektorima".

"U ovom trenutku na terenu su pripadnici štaba za vanredne situacije koji čini sve kako bi se požar lokalizovao i ugasio. Pored vatrogasne ekipe angažovana je i dodatna mehanizacija", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zaštite životne sredine, dodaje se, "ubrzano radi na rešavanju ovog višedecenijskog problema, koji je jedan od najkompleksnijih i najzahtevnijih, kako bi se mogućnost izbijanja požara i zagađenja svela na minimum".

"U sklopu realizacije kapitalnog projekta modernizacije i proširenja užičke deponije Duboko, u prvoj fazi biće uloženo 30 miliona evra", navodi se i dodaje da se u "narednom periodu očekuje izbor izvođača i početak radova".

"Po realizaciji projekata, otpad će se tretirati po najsavremenijim standardima", zaključuje Ministarstvo u svom saopštenju.

 

Izvor: OzonPress, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!