Gornji Milanovac dobio zatvoren bazen – vrpcu presekli Kovačević i Vesić


indonezija 4
Foto: GMInfo

28.04.2024. 22:31

Nakon sedamnaest meseci od početka radova na mestu nekadašnjeg restorana "Lopta", u subotu, 27. aprila, svečanim otvaranjem počeo je da radi milanovački javni bazen u zatvorenom prostoru.

Objekat su otvorili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević. Gradnja je koštala oko 5 miliona eura, što će biti kroz tri godine otplaćivano iz opštinskog budžeta, a izvođač posla bio je "Jadran d. o . o." sa nizom specijalizovanih podizvođača.

 

Foto: GMInfo

 

Prvi su u novom bazenu zaplivali đaci, a svi sugrađani i gosti moći će da ga posete i koriste već od nedelje, 28. aprila, od 6.30h. Bazen je predat na upravljanje Sportsko-rekreativnom centru Gornji Milanovac ("Breza"). Otvaranje je proteklo u prisustvu zvanica iz milanovačke privrede, politike, kulture i građana.

- Ideja o zatvorenom bazenu rodila se na Privrednom savetu Opštine, kada smo razgovarali šta još nedostaje Gornjem Milanovcu, da bismo mogli da upotpunimo već bogat sportski i kulturni sadržaj u našem gradu", podsetio je Kovačević, i naglasio "dogovorili smo se zajednički da izgradimo zatvoreni bazen i njime upotpunomo ovaj ceo kompleks terena, stadiona, sportke hale, otvorenog bazena. Snaga naše opštine je u državnim investicijama, jer da njih nismo imali, ne bi moglo u našoj kasi da ostane dovoljno našeg novca za kapitalne objekte.

 

Foto: GMInfo

 

- Gornji Milanovac je u državi prepoznat kao grad budućnosti i ovom prilikom moram da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je omogućio projekte i finansiranje s republičkog nivoa. Snaga naše opštine je i u privredi; jer bez njenog požrtvovanog rada i njenih uspeha, bez vrednih radnika, ne bismo imali novca u opštinskoj kasi da gradimo ovako lepe objekte. Period pred nama biće period novih izazova, novih izgradnji, ulepšavanja ne samo grada, već i čitave opštine. Planirali smo da uradimo veliko šetalište pored Despotovice od pet i po kilometara, koje će biti oaza za sve rekreativce; zatim obnovu škola, izgradnju infrastrukture, završetak pristupne saobraćajnice, završetak rekonstrukcije bolnice. A na današnji dan, simbolično na Lazarevu subotu, dan koji je posvećen deci, predajemo ovaj objekat našoj deci na upotrebu, i da sutra već svi građani mogu da ga koriste - rekao je Kovačević.

 

Foto: GMInfo

 

Ministar Vesić, nakon presecanja plave vrpce na ulazu u objekat, rekao je okupljenima:

- Želim da vam prenesem pozdrave od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatara za sastav nove Vlade, Miloša Vučevića, u čije ime sam ovde, i koji sa puno pažnje gledaju koliko se razvija svaki grad i svaka opština u našoj zemlji, pa naravno i Gornji Milanovac. Tek tokom poslednjih deset godina u Srbiji dešava se prava decentralizacija, a slušam o tome od kako se bavim politikom. Da svako mesto postane dobro mesto za život, gde ljudi mogu pristojno da žive od svog rada i brzo da dođu u druge delove Srbje, koji se razvijaju.

 

Foto: GMInfo

 

- Nas čeka u narednom periodu da nastavimo sa izgradnjom infrastrukture, sa privlačenjem stranih investicija, kako bismo, onako kako je predsednik Vučić obećao, 2027. imali prosečnu platu od 1.400 eura i prosečnu penziju od 650 eura. Samo ekonomski snažna Srbija može da štiti svoje političke, vojne i nacionalne interese, da kupuje nove avione za svoju vojsku, kako bismo bili bezbedni. Svako od nas, koji je dobio tu čast da vodi državu ili opštinu, ima obavezu da deci obezbedi bolji život nego što je život njihovih roditelja, život sa manje problema nego što smo ih mi zatekli, i zato je ovaj bazen važan. Ako tako budemo radili, naša zemlja će napredovati. Ovo je pobeda svakog građanina i svake građanke, kao što će to biti izgradnja pristupne saobraćajnice, rekonstrukcija bolnice, svakog puta, pruge u Srbiji. Čestitam vam na ovom velikom uspehu – poručio je Vesić.

 

Izvor: V.P.M.M.GMInfo.rs





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!