Raspisani lokalni izbori za 2. jun


indonezija 4
Foto: Epicentar press, arhiva

26.04.2024. 15:58

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike 66 jedinica lokalne samouprave. Raspisani su izbori i za odbornike beogradskih i niških opština.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić odluku o raspisivanju izbora za 2. jun potpisala je u Domu Narodne skupštine.

Brnabićeva je ukazala da su se usvajanjem izmena i dopuna Zakona o lokalnim izborima stekli uslovi za raspisivanje izbora u 66 jedinica lokalne samouprave.

"Raduje me što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama. Kao što sam i rekla, nakon postignutog dogovora o datumu izbora, smatram da je ovakav dogovor pobeda svih odgovornih ljudi", navela je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine je pozvala sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je zajednička obaveza da se politički sistem razvija u demokratskom pravcu koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja.

"Kao predsednica Narodne skupštine Republike Srbije nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo svih građana Republike Srbije poštuje i promoviše upravo takve vrednosti. Želim svima uspešne izbore", navela je Ana Brnabić.

 

Izvor: RTS, Danas, Epicentar press



Spisak mesta u kojima će građani imati priliku da glasaju:

 

Gradovi: Beograd, Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Pančevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Valjevo, Požarevac, Jagodina, Užice i Čačak.

Opštine: Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Kovin, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac i Surdulica.

Gradske opštine: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin (Beograd), Medijana, Palilula, Crveni Krst, Pantelej, Niška Banja (Niš) i Kostolac (Požarevac).

 







banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!