Program ovogodišnje "Disovizije"


indonezija 4
Sa Disovizije 2023; Foto: Bus Plus produkcija, arhiva

23.04.2024. 00:00

U okviru 61. Disovog proleća ovogodišnja "Disovizija" biće upriličena u utorak, 23. aprila u Gradskom parku, a u slučaju kiše biće održana u Velikoj sali Biblioteke.

Program obuhvata nastup di-džeja "Kućna muzika" (u 16 časova), promociju pesničke zbirke "Parenteza" Dunje Ožegović (u 17 časova), kao i "Prolećnu liturgiju za pesnika" - svojevrsni omaž posvećen pesniku Branku Miljkoviću, povodom jubileja 90 godina od njegovog rođenja (u 17.45 časova).

 

Sa Disovizije 2023; Foto: Bus Plus produkcija, arhiva

 

"Disoviziju" organizuje Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" u saradnji sa čačanskom Gimnazijom i Tehničkom školom.

U četvrtak, 25. aprila u 12 časova, u OŠ "Vladislav Petković Dis" u Zablaću biće organizovan kviz iz oblasti književnosti za starije osnovce.

 

Sa Disovizije 2023; Foto: Bus Plus produkcija, arhiva

 

U nadmetanju "Tragom pročitanih knjiga" učestvuju učenici osnovnih škola iz Donje Trepče, Slatine, Trnave i Zablaća, dok su autori i voditelji nastavnik Zorica Đaković i bibliotekar Dubravka Ilić.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!