HITNO!!! Pomozimo Stefanu Sredoviću da dobije novo srce!


indonezija 4
Foto: Quantox Technology, ilustracija

18.04.2024. 18:20

Našem mladom sugrađaninu Strefanu Sredoviću hitno je potrebna novčana pomoć kako bi otišao u Belorusiju gde bi mu bila hitno izvršena tranpslatacija srca, navodi se u poruci koju je uputila Stefanova sestra, a koju mi objavljujemo u celosti.

Moj brat Stefan Sredović, rođen 31. 07. 1996. godine, iz Atenice, od 2016. godine boluje od dilatativne kardiomiopatije.

Od decembra prošle godine došlo je do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja kada mu je na Kliničkom centru Srbije utvrđeno da srce radi samo 10-15% i da je potrebna što hitnija transplantacija srca.

Stavljen je na listu čekanja u Srbiji na Kliničkom centru Srbije u martu 2024. godine.

Naš otac je takođe bolovao od dilatativne kardiomiopatije i njemu je transplantacija srca urađena u KBC Srbije 2016. godine. Nažalost, on je preminuo 2021. godine od posledica infekcije, jer su pacijenti vrlo osetljivi posle transplantacije, pa je on dobio infekciju koja mu je donela mnoge probleme posle toga, a, nažalost, njegov organizam nije izdržao i on nas je napustio.

 

 

Stefan je student Više medicinske škole u Kraljevu.

Kako je Srbija mala zemlja, a donori srca veoma retki, mi kao porodica nemoćni ali ipak spremni da se borimo, odlučili smo da idemo korak dalje. Kontaktirala sam državnu kliniku u Minsku u Belorusiji, koja je dokumentaciju detaljno pregledala i dala "zeleno svetlo" da Stefan može da dođe kod njih na detaljno ispitivanje (u pratnji lekara i člana porodice), a posle toga bi usledila transplantacija srca.

Preliminarna cena transplantacije je 110.000 evra + svi propratni troškovi.

Obratam Vam se u nadi i molim Vas za pomoć, koliko god da ste u mogućnosti.

Svaka vrsta finansijske pomoći i podrške bila bi nam dragocena.

U nadi da će moj brat dobiti novo srce, unapred zahvalna Stefanova sestra

Jovana Marković (kontakt telefon: 063 55 35 40).

 

Uplate se mogu izvršiti na dva tekuća računa:

160-6000000765134-55, poziv na broj: 02-2024 Quantox Fondacija

155-0001000021675-67

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!