To može samo ČAČAK: U ponedeljak počinje izgradnja rampe za Jovana


indonezija 4
Foto: DDPČ, facebook

14.04.2024. 19:56

Za samo četiri dana Čačani iz celog sveta skupili su milion dinara kako bi počela izgradnja pristupne rampe za autističnog dečaka Jovana Sretenovića, kome su amputirane obe noge i testisi.

Firma iz Beograda pristala je da u ponedeljak počne izgradnja pristupne rampe za šta joj je pre dva dana avansno prebačeno 600.000 dinara, što je polovina potrebnog novca od 11.500 evra.

To je za OzonPress izjavio Pavle Jelesijević koji je pre pet dana  objavio potresno pismo naše sugrađanke o ovoj porodici i pozvao sugrađane da zajedničkim snagama pomognemo i olakšamo višegodišnje muke Sretenovićima.

"Do sada je skupljeno milion dinara i nedostaje još oko 300.000 dinara da mu se omogući invalidska rampa da ga ostareli otac ne bi nosio na svojim nejakim leđima", napisao je Jelesijević.

 

Foto: DDPČ, screenshot

"Poštovani Pavle, Obraćam se lično tvojoj grupi i tebi lično kao cenjenom građaninu našeg grada. Potrebna mi je tvoja podrška i smatram da si ti osoba koja može ovo da završi. Želim da pomognemo našem sugrađaninu Jovanu Sretenoviću koji živi na prvom spratu u Ulici Đorđa Milovanovića 23. Reč je o autističnom dečaku kome su pre četiri godine usled komplikacije amputirane jedna noga do kolena a druga do čuklja i testisi. Nakon tog zahvata dečak se oporavio i uz pomoć majke i oca u invalidskim kolicima spuštan niz stepenice i izlazio napolje. No kako ni jedna nesreća ne ide sama, pre 4 meseca dečaku umire majka. Od tog momenta svaki njegov izlazak napolje iziskuje još jednu osobu i novac. Imam ideju za trajno rešenje i pomoć ovom dečaku i ocu. Poslala sam silne mejlove firmama koje prave raznorazne rampe. Problem je što su stepeništa različitih dimenzija i samo jedna firma u Srbiji ima rešenje. To rešenje košta sa PDV oko 11.550 evra", navela je sugrađanka.

Svi koji mogu i žele pomoći našem mladom sugradjaninu za kupovinu invalidske rampe, novac možete uplatiti na račun njegovog oca Radovana Sretenovića na: 160-5700100210339-13 Banka Inteza, hvala svima unapred!

 

Izvor: OzonPress, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!