Gradsko rukovodstvo obišlo radove u Ulici župana Stracimira


indonezija 4
Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

05.04.2024. 16:18

Gradonačelnik Čačka danas je, sa saradnicima, posetio Ulicu župana Stracimira, kako bi obišli radove na njenom pretvaranju u pešačku zonu, koje je predviđeno planskim aktom od pre pet godina.

Za ovu investiciju je iz gradske kase izdvojeno 100 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Todorovića, završetak se očekuje u junu.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Iako se sada radovi odvijaju predviđenom dinamikom, na samom početku je bilo zastoja, ali su oni prevaziđeni.

"Bili smo spremni na situacije koje bi nas mogle iznenaditi, jer su izuzetno stare podzemne instalacije, a počeli smo, naravno, od infrastrukturnih radova. Svi ti iznenadni problemi sada su prevaziđeni, naše Javno komunalno preduzeće 'Vodovod' sutra završava priključivanje novih korisnika. Juče je radove započelo i JKP 'Čačak', koji bi trebalo da traju otprilike šest dana, što podrazumeva zamenu instalacija i izgradnju oko 70 metara novih, jer su sve instalacije stare više od 60 godina", rekao je Todorović. On je naglasio da će u ovom delu biti posađeno 35 stabala, a danas je počelo asfaltiranje srednjeg dela ulice, u slučaju hitnih intervencija za vozila JKP 'Vodovod' ili Vatrogasne službe.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Kako je gradonačelnik Čačka naglasio, uporedo sa ovim radovima, u potpunosti se rekonstruiše fontana na gradskom trgu, što je investirano sa 16 miliona iz gradske kase. On je naglasio da će sve biti zamenjeno, od nove pumpe do podloge.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

"Nažalost, oblik fonatane i to kako je ona projektovana, mi ne možemo da menjamo, ali smo dobijali proteklih godina primedbe građana i sad smo pristupili njenom potpunom uređenju i prilagođavanju njenog izglada u buduću pešačku zonu. Na ovaj način završavamo uređenje centralnog gradskog jezgra, kome će pečat dati postavljanje postamenta i spomenika županu Stracimiru na Gradskom trgu", rekao je Todorović. On je naglasio da će tokom leta biti završeni veliki projekti, izgradnja Muzeja košarke i Muzeja srpske pravoslavne crkve u Hramu Svetog Vaznesenja.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Kako je rekao Todorović, uskoro će biti omogućen i ulazak u Rimske terme sa šetališta, a očekuje se i završetak projektovanja javne garaže, kao i početak njene gradnje tokom jeseni, na lokaciji sadašnje taksi stanice.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!