Promocija knjige "Tajna veza između psihologije i književnosti" prof. dr Žarka Trebješanina


indonezija 4
Foto: privatna arhiva

04.04.2024. 01:01

Promocija knjige "Tajna veza između psihologije i književnosti" prof. dr Žarka Trebješanina biće održana u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, u Klubu Kulturnog centra Čačak.

Književnost kao izraz ljudskog duha i logosnosti, jedan je od najstarijih poznatih načina ljudskog stvaralaštva. U ovoj oblasti se pojavljuje nešto neuhvatljivo, često nagovešteno, ali ne i definisano.

Ono što izmiče preciznom određenju, a predstavlja samu suštinu, ne samo književnog dela, već pre fundamentalnog ljudskog postojanja koje se u delima univerzalnog značaja ostvaruje.

Veza između književnog i duhovnog, pa i religijskog iskustva, prepoznaje se kroz čitavu ljudsku istoriju, a u novije vreme psihološki pristup ovim temama omogućuje nove uvide. Takve uvide nam nudi nova knjiga našeg gosta, prof. dr Žarka Trebješanina, psihologa.

Promocija počinje u 19.30.

Organizacija: Književni program

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!