Karatisti "Nemanje" doneli u svoj grad 18 medalja


indonezija 4
Foto: KK Nemanja

26.03.2024. 21:55

Takmičari Karate kluba "Nemanja" učestvovali su u I kolu Lige u Fudokan karateu koje je održano 17. marta 2024. godine, u Bojniku.

"Svojim nastupima osvetlali su obraz klubu i svom gradu. Bili su odlični i vredni pažnje kako sudija, tako i ostalih takmičara. Njih 14 je osvojilo 18 medalja i jedno 4. mesto, koje je nagrađeno diplomom", navela je Marija Raičković, trener KK "Nemanja".

 

Foto: KK Nemanja

 

Osvajači medalja su:

- Milica Pećinarević, zlato u borbama i srebro u katama pojedinačno;
- Aleksandar Živković, zlato u sportskim borbama, srebro u fuku-go, srebro u kumite-u i 4.mesto u katama pojedinačno;
- Sanja Dimić, srebro u sportskim borbama, bronza u katama pojedinačno;
- Lena Drašković, zlato u katama pojedinačno;
- Uroš Kaplanović, zlato u katama pojedinačno;
- Iskra Rakonjac, duplo srebrna- u katama i sportskim borbama;
- Stefan Radovanović, srebro u katama pojedinačno;
- Lazar Pumpalović, srebro u katama pojedinačno;
- Elena Antonijević, bronza u katama pojedinačno;
- Lazar Vasilijević, bronza u katama pojedinačno;
- Dragan Radovanović, bronza u katama pojedinačno;
- Pavle Đokanović, bronza u kihon kumite-u;
- Viktor Ružičić, bronza u katama pojedinačno.

Bez medalje, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostala je Marija Zečević.

 

Foto: KK Nemanja

 

Kako je istakla Marija, ovom prilikom su uručeni i pehari najuspešnijim takmičarima za proteklu godinu.

"Karate klub 'Nemanja' i ove godine ima veliki razlog za ponos, a to je Milica Pećinarević. Ona je nagrađena za prošlu godinu, zauzevši 3. mesto u generalnom plasmanu. Milica je do ove godine nastupala u kategoriji kadeta i svako takmičenje je imala visoko plasirano mesto. Pored redovnih takmičenja na domaćem terenu, bila je i na svetskom i evropskom, gde ima odlične rezultate pojedinačno, ali i ekipno, sa svojim drugaricama iz kluba, sestrama Dimić. Milica godinama već postavlja standarde što se tiče njenog rada i ostaje zapažena na svakom takmičenju, što je i sada bio slučaj u Bojniku, gde je jedina bila nagrađena ogromnim aplauzom nakon nastupa, kako od trenera, sudija, drugara, tako i publike. Pored Milice, visoko kotirani na godišnjem nivou takmičenja, ali bez pehara, su sestre Dimić, koje su odmah iza Milice, Aleksandra Živkovića, Stefana Radovanovića, Lene Drašković, Marije Zečević i Uroša Kaplanovića. Pre svega, istakla bih zadovoljstvo povodom osvarenih rezultata u ovom kolu Lige. Nemanjići su bili odlični. Uvek napomenem to sportsko ponašanje koje je jako bitno i kada nešto nije baš na našoj strani. Hvala mojoj ekipi i, naravno, mojoj timskoj drugarici Aleksandri koja je vodila brigu o njima", kaže trener Raičković.

 

Foto: KK Nemanja

 

Milica Pećinarević; Foto: KK Nemanja

 

"Što se tiče nagrađene Milice, mislim da je trener uvek najponosniji, a Milica je neko ko zaista nikada ne razočara i daje povod za ponos. To je dete, zaista, za primer, koje vežba od malih nogu, a počela je baš kod Zoke, koja je uvek ponosno predstavljala sebe, nju, klub, a sada i mene, na najlepši način. Moram da istaknem da je to dete koje konstantno vežba, van redovnih termina je i na stazi, i u teretani... Odličan je đak i svestrana ličnost. Njen uspeh je posebno osećanje, jer je od početka u ovom klubu, neko koga je Zoka učila i ostala je u klubu da vežba i nakon njenog odlaska. Njeno ime prezentuje na najbolji mogući način i odlično zna da je KK 'Nemanja' njen klub. Hvala joj što kroz svoj uspeh i ona i ostali takmičari u klubu čuvaju uspomenu na Zoku, na najlepši mogući način", kaže Marija i dodaje: "Pohvalila bih Aleksandra Živkovića, koji se uspešno licencirao i za sudiju, pa je klub i na toj strani brojniji. Naravno, i sve takmičare koji su na godišnjem nivou bili jako blizu prva tri mesta. To je dokaz da su zaista svi odlični, samo negde treba više nastupa, disciplina, ali, sve u svemu, zaista odlična godina je za nama", završava Marija i dodaje da je "još dosta izazova pred takmičarima KK 'Nemanja', što oni spremno čekaju".

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!