Dveri izlaze samostalno na lokalne izbore u Čačku, ali pozivaju na saradnju celu opoziciju


indonezija 4
Foto: Epicentar press

26.03.2024. 21:41

Predsednik Izbornog štaba Gradskog odbora Dveri u Čačku Boško Obradović rekao je večeras da će ta stranka na predstojeće lokalne izbore izaći samostalno, ali da se zalažu za saradnju sa svim opozicionim strankama u gradu i pre i posle izbora.

"Opoziciona saradnja i jedinstvo cele opozicije je jedini način da se pobedi aktuelna vlast. Dveri su zagovornici još većeg ukrupnjavanja opozicije i formiranje što manje kolona", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je ocenio da bi najboje bilo da opozicija nastupi u jednoj koloni, ali da bez obzira na broj kolona sve opozicione stranke bi trebalo međusobno da sarađuju i da zajedno pozovu građane da izađu na lokalne izbore i glasaju protiv aktuelne vlasti i za bilo koga iz opozicije.

"Mislim da bi na taj saboran način poslali snažnu poruku građanima da smo zreli za preuzimanje vlasti u Čačku, da smo jedinstveni i da ćemo sarađivati", rekao je Obradović.

On je dodao da bi bilo dobro da se sve opozicione stranke obavežu da posle izbora neće sarađivati sa Srpskom naprednnom strankom (SNS).

"Svaki naš odbornički kandidat iz Dveri će unapred javno potpisati da posle izbora nema nikakve saradnje sa SNS i bilo bi dobro da se na to obavežu i ostale opozicione stranke", rekao je Obradović.

 

Izvor: Beta





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!