Završnica "Čačanske rodne" - "Vozom kulture" od Čačka ka Užicu


indonezija 4
Foto: Čačanska rodna

20.03.2024. 20:09

Prva prestonica kulture Srbije - Čačak 2023, projekat "Čačanska rodna" zvanično se završava u četvrtak, 21.03.2024. "Vozom kulture" čiji je polazak zakazan za podne (12.00) sa Železničke stanice Čačak i koji stiže u Užice u 13 časova.

Vozom će putovati gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici Ministarstva kulture Srbije, glumci Una Đelošević i Vladimir Jocović, muzičar Kralj Čačka, članovi programskog tima i saradnici na realizaciji projekta Prestonice kulture Srbije - Čačak 2023, kao i mladi volonteri iz Čačka koji će poneti sadnice sorte šljive Čačanska rodna, a koje će biti predate Užicu.

Program "Voz kulture" je simbolična predaja titule sledećem nosiocu - ljubičasta vozna kompozicija "Čačanske rodne" će procesijom ulaska na stanicu otpočeti "Eru kulture" u Užicu i tom prilikom, uz prateće programe, gradonačelnici Čačka i Užica će simbolično posaditi sadnicu Čačanske rodne - za predstojeću rodnu godinu kulture i umetnosti.

U Čačku nije planiran program na stanici, jer će protokol Užica - nove prestonice kulture Srbije, preuzeti dalju komunikaciju u svom gradu, navodi se u saopštenju press tima "Čačanske rodne".

Podsetimo, tokom godinu dana trajanja Prestonice kulture Srbije - "Čačanska rodna", izvedeno je više od 100 programa, preko 220 održanih događaja, više od 6.000 učesnika, kako domaćih tako i stranih i sa više od 250.000 posetilaca.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!