Umesto na odmore, idemo na izbore usred leta


indonezija 4
Foto: YouTube, screenshot

19.03.2024. 20:58

Saopštenje koalicije Narodna stranka - Nova Srbija - POKS - Dosta je bilo koje je stiglo u našz redakciju objavljujemo u celini.

S obzirom na to da gradonačelnik Čačka Milun Todorović još uvek nije podneo ostavku, jasno je da lokalni izbori u Čačku ne mogu biti održani 2. juna u istom terminu kada su zakazani izbori u Beogradu.

Iako sa svih strana stižu uverenja da će lokalni izbori biti održani u zakonski predviđenom roku, očigledna je namera da to bude krajem juna ili početkom jula, u jeku poljoprivrednih radova i kada su ljudi van grada, na godišnjim odmorima. Krajnji rok bi bio sredinom avgusta što je do sada nezabeleženo u izbornoj praksi.

Eventualno odžavanje lokalnih izbora usred leta stvorilo bi uslove vladajućoj garnituri da učvrsti svoju poziciju služeći se već viđenim malverzacijama poput "fantomskih birača" i dovođenja glasača sa strane.

Koalicija okupljena oko Narodne stranke, Nove Srbije, POKS-a i Dosta je bilo, smatra ovakvu taktiku još jednim kršenjem izbornih uslova i nedemokratskim kalkulisanjem u svoju korist, pa poziva sve opozicione stranke i sugrađane da zauzmu jedinstven stav i pridruže se stavu da izbora ne sme biti kada im vreme nije. Mi ćemo kao koalicija preduzeti sve pravne korake da se spreči maltretiranje građana i manipulacija ove korumpirane i nesposobne vlasti, navodi se u saopštenju koalicije Narodna stranka - Nova Srbija - POKS - Dosta je bilo.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!