Čačanin Konstantin Ivanović osvojio drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko"


indonezija 4
Konstantin Ivanović; Foto: privatna arhiva

19.03.2024. 20:45

Na Međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko" koje je održano u ponedeljak, 18. marta 2024, u Beogradu, Konstantin Ivanović, učenik drugog razreda Muzičke škole Dr Vojislav Vučković, osvojio je drugu nagradu.

Mladi Konstantin Ivanović je učenik u klasi profesorke Marije Ćendić, a nastupao je u kategoriji 11 i 12 godina.

I one, kao i prethodnih godina, konkurencija je bila velika, a Konstantin je došao do zasluženog drugog mesta izdvojivši se među 71 takmičarom, kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Podsetimo, Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko” je u proteklih dvadeset godina privuklo pažnju domaće i strane muzičke javnosti svojim profesionalnim, ali otvorenim i fleksibilnim stavom prema muzici, nastojeći da pomiri sukobe u tradicionalnom i modernom pristupu takmičenju među umetnicima svih uzrasta, školske spreme i interesovanja.

Do sada je na ovom prestižnom Međunarodnom takmičenju nastupilo više od 8500 takmičara iz Srbije i inostranstva (Slovenije, Italije, Švajcarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Francuske, Ukrajine, Rusije, Bugarske, Slovačke, Mađarske, Crne Gore, UAE…), a ocenjivao ih je stručni žiri sastavljen od vrsnih pedagoga i izvođača iz zemlje i inostranstva (Nemačke, Engleske, Kine, Austrije, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Španije, Velike Britanije…).

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!