Zoćo podučava mlade naslednike


indonezija 4
Zoran Savić; Foto: FK Borac 1926.

14.03.2024. 19:47

Trener golmana u prvom timu Borca Zoran Savić prihvatio je predlog rukovodstva kluba i, pored angažovanja u seniorskom pogonu, prionuo na rad sa golmanima mlađih uzrasnih kategorija.

Želja kluba je da se u narednom periodu unapredi ovaj veoma bitan segment rada i da Čačak ponovo postane rasadnik kvalitetnih čuvara mreže koji će naslediti već legendarne Pušeljića, Avramovića, Panića, Vojičića, Savića, Petrića i ostale koji su napravili sjajne golmanske karijere kako kraj Morave tako i u drugim fudbalskim sredinama.

"Kvalitetan golman se stvara godinama. Zato je veoma bitno dugo i studiozno raditi sa ovom kategorijom igrača, bez kojih se faktički ne može. Stara izreka kaže da je dobar golman faktički pola tima, zato želimo da u narednom periodu iz naše omladinske škole iznedrimo čuvare mreže koji će biti pravi stub našeg prvog tima. Sa zadovoljstvom sam se prihvatio ovog mogu reći dodatnog posla u klubu, svestan da sve structure rade u pravom smeru ka povratku Borca na neke stare staze", rekao je trener golmana Zoran Zoćo Savić.

Poput mnogih klinaca, i Zoćo se početkom osamdesetih godina obreo na stadionu kraj Morave. Prošao je kroz sve mlađe selekcije Borca. Bio je član generacije sa početka devedesetih koja je prva u istoriji kluba i čačanskog fudbala izborila status prvoligaša u to vreme. Nakon toga je gradio karijeru u inostranstvu, a već nekoliko sezona je u stručnom štabu čačanskog srpskoligaša zadužen za rad sa golmanima. Nema sumnje da će mladi i talentovani dečaci imati od koga da uče kako se čuva mreža svog kluba.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!