Ministar Vučević obišao Tehnički remontni zavod "Čačak", Kompaniju "Sloboda" i sastao se sa gradskim rukovodstvom


indonezija 4
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

12.03.2024. 19:34

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Tehnički remontni zavod "Čačak" i kompaniju "Sloboda" AD Čačak. On je zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem posetio ove lokacije, dok je u Gradskoj upravi održao sastanak sa lokalnim rukovodstvom.

Tom prilikom, ministar Vučević sastao se sa rukovodstvom TRZ "Čačak", a pukovnik dr Vojkan Radonjić, direktor Zavoda, predstavio je ministru odbrane kapacitete za remont i održavanje naoružanja i vojne opreme, kao i organizaciju rada ove vojne ustanove u sastavu Kopnene vojske.

 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Ministar Vučević, nakon sastanka, obišao je pogon za remont vozila guseničara, kao i Sektor za remont sredstava elektronike i elektromehanike.

On je, nakon obilaska, zahvalio zaposlenima na trudu i istakao značaj TRZ „Čačak“ za tehničko održavanje i generalni remont sredstava borbene tehnike dodajući da će država Srbija nastaviti da ulaže u razvoj kapaciteta naše Vojske, kako bi se obezbedilo da ispravnost tehnike uvek bude na najvišem nivou.

 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Obilasku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić, načelnik Moravičkog upravnog okruga Marko Parezanović i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Na sastanku sa rukovodstvom kompanije, generalni direktor "Slobode" Zoran Stefanović predstavio je ministru Vučeviću dosadašnje rezultate, kao i planove i zadatke za naredni period.

 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Ministar odbrane obišao je proizvodne pogone "Slobode" gde su predstavljeni kapaciteti kompanije i njen proizvodni program. Tom prilikom, on se uverio u kontinuiran napredak kompanije "Sloboda", kao dela domaće odbrambene industrije koja se razvija i snažan je partner Vojsci Srbije i poručio da je tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su proizvod domaće pameti.

 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Tokom današnjeg dana, ministar Vučević sastao se sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, sa kojim je razgovarao o saradnji lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

"Na veliko zadovoljstvo nas koji vodimo Grad Čačak, imamo čime da se pohvalimo u oblasti odbrambene industrije. Tehničko remontni zavod 'Čačak' je danas resornom ministru predstavio kapacitete za remont i održavanje naoružanja i vojne opreme, dok se u Kompaniji 'Sloboda', ministar Vučević uverio u izuzetan potencijal proizvodnih kapaciteta. Ispred Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, domaćim kompanijama obećana je nesebična podrška ovih državnih institucija za kontinuirani razvoj i napredak, koji se od njih i očekuje. Na sastanku u Gradskoj upravi, predstavili smo potpredsedniku Vlade kapitalne projekte na kojima Grad Čačak trenutno radi i nastaviće u narednim godinama. Kao što smo i do sada imali veliku podršku Vlade RS u realizaciji brojnih projekta, i ovoga puta dobili smo uverenje da će se ta praksa nastaviti, zahvaljujući svim potencijalima, ali i mogućnostima, koje naš grad i čelni ljudi imaju", rekao je gradonačelnik Todorović, nakon posete.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!