Pioniri OK Lotus iz Čačka prvaci lige Moravičkog i Zlatiborskog okruga


indonezija 4
Foto: Sava Gucunski

12.03.2024. 13:44

Pioniri OK Lotus iz Čačka postali su prvaci lige Zlatiborskog i Moravičkog okruga i obezbedili plasman u 14 najboljih ekipa u Srbiji.

U okviru drugog kola, u subotu, 9. marta 2024. godine odigrana je utakmica u sali Prehrambeno – ugostiteljske škole u Čačku.

OK Lotus je pobedio OK Užice rezultatom 3:1 (25:17, 25:18, 19:25 i 25 22).

Prema rečima i trenera i pubilke, prisustvovali su pravom derbiju.

 

Foto: Sava Gucunski

 

"Pioniri Lotusa su hrabro i silovito krenuli, te odneli pobedu u prvom setu 25:17. U drugom setu, koji je bio veoma dramatičan, pobedu su ponovo odneli domaći 25:18. Rezultat trećeg seta je 19:25. Nedostajalo nam je i malo sportske sreće u ovom setu, koja je ovoga puta bila na strani gostujuće ekipe. Četvrti set okončan je u korist domaće ekipe 25:22. Atmosfera je bila odlična, videli smo i osetili sportski duh odbojkaša oba tima, kao i na tribinama. Prelepoj sportskoj predstavi i pravoj promociji ovog lepog sporta prisustvovalo je samo 50 gledalaca", poručuju iz kluba.

 

Foto: Sava Gucunski

 

Slađana Rutović, trener OK Lotus izjavila je nakon utakmice da "nije krila zadovoljstvo nastupom svoje ekipe".

"Ovom pobedom naši pioniri su se plasirali u 14 najboljih ekipa u Srbiji. Odigrali su fenomenalno i to nakon utakmice odigrane pre manje od 24 časa. Naime, isti ovi dečaci igrali su sinoć u seniorskoj konkurenciji, Druga liga Zapad u Baljevcu, protiv Rudara gde su došli do 2:2 u setovima i nesrećno izgubili u petom setu. Imali smo čak i jednog igrača koji je krio povredu od mene kako bi nastupio danas i podržao ekipu i svoje drugove. Kompletna ekipa je odirala dobro utakmicu. Definitivno najbolji večeras je bio Andrej Gucunski. Istakla bih i Andreja Đokovića i Aleksandra Jovasevića. Preostale su još dve utakmice u pionirskoj Ligi. Veliki ispit je baražna utakmica sa prvakom Braničevskog okruga (prošlogodisnjim prvakom Srbije). Pobednik ide na završni turnir TOP 8 u Srbiji. To će iziskivati i dodatni finansijski napor za roditelje, a konstantno imamo i problem sa finansiranjem. Najverovatnije će turnir TOP 8 biti u Zrenjaninu i trajaće 3 dana. O svemu tome informisaćemo javnost u najavi i nakon utakmice baraža, ukoliko ishod bude pozitivan za naš klub i grad", izjavila je Rutović, trener OK Lotus i uputila poziv:

"Pozivamo sportsku javnost i navijače da nam pomognu u navedenom meču baraža kako bi se naši mladi dečaci plasirali u TOP 8 u Srbiji, na način kako samo publika iz Čačka zna i može".

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!