Okršaj kraj Morave pripao crno-belima, Borac pružio otpor vredan hvale


indonezija 4
Foto: Lejča photography/KK Borac

11.03.2024. 22:46

U okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige košarkaški sladokusci iz grada podno Ovčara i Kablara imali su priliku da posmatraju kvalitetnu sportsku predstavu.

Naime, kraj Morave je odigran duel između Borca i Partizana, aktuelnog šampiona takmičenja i učesnika najprestižnijeg evropskog takmičenja. Razume se, Čačani su ušli u susret sa namerom da se pokažu u što boljem svetlu i da ostave dobar utisak na svoje navijače. Nema mesta sumnji, u tome su itekako uspeli. Ipak, na koncu susreta, pobeda je završila u rukama gostiju, koji su slavili rezultatom 77:84 (26:26; 15:23; 16:12; 20:23).

Kao što se moglo i očekivati, otvaranje meča je pripalo Partizanu. Nije mu trebalo puno da veže šest poena. Ali da se više ne odlepi postarao se Frenklin autoritativnim zakucavanjem. Stvari se nisu od tog momenta značajnije promenile, jer su gosti nastavili da diktiraju tempo. Štaviše, posle koša Koprivice, razlika je bila 10 poena (5:15). Borac je iz sve snage pokušavao da uzvrati istom merom, ali je rival dugo to iskusno odbijao. Međutim, trudom i zalaganjem domaćin je uspeo da priđe na minus četiri (15:19). Bio je to alarm za Obradovića da pozove tajm aut. Ali Čačani nisu želeli da se zaustave, već su trojkama Tomaševića i Uskokovića poravnali skor (26:26). Tako je okončana prva deonica.

Poenima Tasića na početku drugog dela Borac je čak došao do vođstva (28:26), što je dodatno razgalilo publiku naklonjenu crveno-belima. Čačani nisu mogli više od toga, pa je na snazi bio rezultatski egal. Igralo se koš za koš, tako da niko niko bio u stanju da uspostavi primat. Najviše što je jedan tim vodio bilo je plus tri, a ta prednost je glasila na ime Borca (40:37). Ipak, posle novog minuta odmora gosti su promenili igru, pa su munjevito došli do plus osam (41:49). Nije prošlo dugo, a stigao je veliki odmor, na koji je Partizan otišao zadovoljniji.

Hrabro je Borac ušao u treći deo, pa je brzo prepolovio deficit. Posle više od dva minuta suše, i gosti su došli do prvog koša. To nije demoralisalo domaćina, koji je nastavio da se vanserijski bori i u stopu prati rivala. Ipak, individualni kvalitet Partizana je i više nego neosporan, što je on znalački koristi. Taman kada bi se Čačani ponadali da mogu do potpunog egala, Beograđani bi vezali nekoliko pogodaka, pa bi stekli pristojan suficit. Da ne pobegne još više postarali su se Čarapić i Tasić, koji su doveli svoj tim na minus jedan (53:54). Nadu da može do novog vođstva ugasio je Trifunović sa pet vezanih poena. Iako je zaostajao, Borac je imao čemu da se nada u završnoj deonici.

Odlučujući deo susreta krenuo je serijom pogodaka Partizana, koji je tako uspeo da se odlepi na pristojnu razliku (57:65). U tim momentima domaćin je ostao bez Uskokovića zbog diskutabilnih sudijskih odluka, pa je tako dodatno bio oštećen. Ali odgovor je stigao od Čarapića i Frenklina, tako da je Borac ponovo pokazao zube, pa je čak i poravnao (67:67). Ponovo je snagu stupila rezultatska klackalica, tako da je atmosfera postal uzavrela. Ali Borac je imao Čarapića, koji je preuzimao odgovornost kada je bilo potrebno, pa je svojoj ekipi doneo plus četiri (73:69). Reakcija je stigla brzinom munje, pa je Partizan ponovo vodio (73:80). Kako se na kraju ispostavilo, taj nalet bio je ključan, tako da su gosti, teže nego što su očekivali, došli do trijumfa.

 

Tekst: Nikola Minović / Đurđe Mečanin



SASTAV TIMOVA:

 

Borac Mozzart: Rebrača, Segu 4, Birts 15, Nikolić, Tasić 17, Tomašević 7, Talić 3, Frenklin 4, Uskoković 7, Todorović, Čarapić 13, Manojlović 8.

Partizan Mozzart Bet: Smit 8, Vukčević, Ledej 18, Avramović 16, Koprivica 4, Panter 4, Smailagić 8, Naneli, Trifunović 14, Anđušić 12, Ponitka, Kaboklo.

 







banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!