Čačanski predškolci posetili FK Borac 1926


indonezija 4
Foto: FK Borac 1926.

11.03.2024. 17:13

U sklopu akcije "Jedan je Borac", koja za cilj ima popularizaciju kluba i fudbala uopšte, dve grupe čačanskih predškolaca su danas posetile Gradski stadion.

Oko 80 mališana iz vrtića "Neven" i "Majski cvet" su sa svojim vaspitačima bili gosti našeg kluba. Domaćini su im bili stručni savetnik Aleksandar Ivković, generalni sekretar Miloš Teofilović, koordinator Ivan Milinković i prvotimac Borca Marko Milinković. Mališani su sa velikom pažnjom slušali svoje domaćine, upijajući svaku njihovu reč.

 

Foto: FK Borac 1926.

 

"Nama je veoma bitno da od malih nogu deca zavole sport, odnosno fudbal. Današnja poseta je prva u nizu i planirano je da u narednom periodu veliki broj dece iz vrtića i osnovnih škola budu naši gosti. Cilj nam je da im u neposrednom kontaktu predočimo sve prednosti bavljenja fudbalom i šta to znači za razvoj svake ličnosti. Takođe želimo da deca na pravi način izgrade ljubav prema Borcu, Čačku i Moravi, kako su to činile brojne generacije", rekao je iskusni fudbalski stručnjak i pedagog Aleksandar Ivković.

 

Foto: FK Borac 1926.

 

Mališani su imali priliku da postave pitanja i tako čuju šta ih sve može očekivati ako se odluče za treniranjem fudbala.

"Ja sam počeo da treniram fudbal kada sam imao godina kao i vi. Posle 17 godina sam se vratio u svoj klub i grad koje najviše volim. Fudbal mi je mnogo toga dao, ali pre svega zahvaljujući tome što se i ja nisam štedeo i mnogo sam dao fudbalu. Bavite se sportom, što je siguran korak ka zdravom odrastanju", poručio je prvotimac Borca Marko Milinković.

 

Foto: FK Borac 1926.

 

Posle prijatnog razgovora i slatkog posluženja, dečaci i devojčice su se rastrčali travnatim tepihom Gradskog stadiona.

Ovakav vid animacije najmlađih da se bave fudbalom je planiran u narednom periodu, a današnja poseta je prva u nizu koje slede.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!