Predavanje "Radost i/ili vera" dr Rastka Jovića


indonezija 4
Foto: Čačanska rodna / Irmos, promo

10.03.2024. 20:31

Udruženje Irmos i Naučno - tehnološki park Čačak pozivaju na predavanje dr Rastka Jovića pod naslovom "Radost i/ili vera", u ponedeljak, 11. marta, u Startap centru NTP-a (Kulturni centar Čačak), sa početkom u 19 časova.

Čovek je nesrećan bez Boga, ali zbog čega je tako nesrećan "sa Bogom"? Zbog čega "religija" u čoveku pojačava gordost i strah? Da li je moguće slobodno stajati pred Bogom i radovati se u Njemu? Da li su radost i tuga stranputice vere ili su radost i tuga neophodni materijal kojim se ispunjava duša vere? Da li možemo i zašto želimo biti "nesrećni" sa Bogom? Da li hrišćanstvo donosi nešto novo u veru, jednu potrebu da drugačije vrednujemo svoja osećanja u kontekstu vere?

Dr Rastko Jović je diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na istom fakultetu je trenutno u zvanju redovnog profesora na katedri za kanonsko pravo. Zvanje magistra bogoslovskih nauka je stekao na koledžu "Časni krst" u Bostonu, dok je doktorsku tezu odbranio na Bogoslovskom fakultetu Aristotelovog univerziteta u Solunu. Crkva i savremeni izazovi su oblasti njegovog interesovanja. Autor je više knjiga i radova iz oblasti teologije.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!