Počela rekonstrukcija Ulice župana Stracimira (FOTO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press

02.03.2024. 15:11

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je, zajedno sa svojim saradnicima i direktorima javnih komunalnih preduzeća, kao i predstavcnicima JP "Gradac" obišao početak radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira.

 

Foto: Epicentar press

 

"Pretvaranjem Ulice župana Stracimira u pešačku zonu dobićemo prelepo šetalište, koje će se nadovezati na Gradski trg, a završiti Trgom "Nadežde Petrović" ispred čačanske Gimnazije. Biće potpuno preuređeno oko 5.000 metara kvadratnih, što podrazumeva i radove na podzemnim instalacijama, koji su upravo danas počeli. Prvih sedam dana JKP "Vodovod" imaće najviše posla, od zamene postojećih instalacija do ugradnje novih, pre svega onih koje se tiču atmosferske i fekalne kanalizacije", rekao je gradonačelnik.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Ugovor sa izvođačem posla, čačanskom firmom "Ratko Mitrović" predvića da radovi budu gotovi za 120 dana, ali kako gradonačelnik Todorović navodi, kroz stalno koordinaciju sa izvođačima i podizvođačima, postoji mogućnost da rekonstrukcija bude završena za 100 kalendarskih dana. Na šetalištu su planirana dva drvoreda, biciklistička staza, kao i nova javna rasveta.

"Molim građane koji žive u Ulici župana Stracimira za strpljenje, jer će u određenim trenutcima, zbog potreba rekonstrukcije, biti neophodna isključenja vodosnabdevanja, ali ne duže od dva, tri sata", rekao je Todorović.

 

Foto: Epicentar press

 

Ulica će biti zatvorena od Gospodar Jovanove ulice do Ulice hajduk Veljka, koja ostaje jednosmerna, a Kuželjeva ulica biće jednosmerna ka "Solidu", dok je sa njene leve strane predviđeno 16 parking mesta, koliko ih je bilo u delu Ulice župana Stracimira, koji se rekonstruiše.

 

Foto: Epicentar press

 

Vrednost radova, kako je istakao gradonačelnik, je oko 100 miliona dinara, koja se opredeljuju iz gradskog budžeta.

"Prema ugovoru sa kompanijom 'Ratko Mitrović' predviđeno je 86 miliona dinara za radove, oko 12.500.000 koštaće radovi JKP 'Vodovod' i, naravno, mnogo novca investiraće republička javna preduzeća", kaže gradonačelnik Čačka.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!