Wieland zatvara pogon u Čačku


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press, arhiva

27.02.2024. 23:58

Nemačka visoko-tehnološka kompanija Wieland Electric, koja je vlastitim sredstvima pokrenula poslovanje u Srbiji 2018.godine, zatvara proizvodni pogon u Čačku do kraja drugog kvartala.

Kako se navodi u saopštenju prosleđenu medijima, jedan od razloga za to je kontinuirana napeta ukupna ekonomska situacija na ciljanim tržištima u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova.

lzmeštanje proizvodnje na druge dve proizvodne lokacije kompanije i rezultirajući sveobuhvatni fokus na manji broj pogona će smanjiti kompleksan logistički proces i povećati efikasnost proizvodnih operacija Wielanda.

Na ovaj način, Wieland se pridržava svoje srednjeročne i dugoročne strategije rasta. Spajanje takođe predstavlja meru stabilizacije u vremenima sveobuhvatne tenzične ekonomske situacije na tržištu.

"Veoma nam je žao što smo morali da donesemo ovako tešku odluku. Profesionalnost, kvalifikovanost i posvećenost zaposlenih u Srbiji nas je impresionirala od samog početka do danas. U skladu sa tim, naš glavni fokus je da zaposlenima omogućimo najbolju moguću podršku i rukovođenje u procesu tranzicije. Dodatno, isplatićemo zaposlenima dodatni bonus za njihovu posvećenost i predanost poslu, pored otpremnine na koju svakako imaju pravo", izjavljuju generalni direktori dr inž. Born Rensing i dr Kristian Valers.

O KOMPANIJI WIELAND ELECTRIC

Wieland Electric, osnovana u Bambergu 1910. godine, je pronalazač tehnologije u bezbednom električnom povezivanju. Danas, ova porodična kompanija je jedna od vodećih dobavljača u bezbednosnoj i tehnologiji automatizacije i više od 30 godina globalni lider na tržištu u oblasti električnih instalacija za građevinsku tehnologiju.

Wieland Electric opslužuje kupce širom sveta kao kompetentan servisni partner i pružalac inovativnih rešenja. Oko 1,700 zaposlenih sa podružnicama, kao i prodajne jedinice u više od 70 zemalja to omogućavaju. Pored Wieland Electric Gmbh, STOCKO Contact GmbN & Co. KG zajedno posluje kao deo Wieland holding kompanije od 1998.godine.

 

Izvor: OzonPress, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!