Braća Zamurovići: Ideja je najvažnija, veštačka inteligencija ne može da parira čoveku (FOTO+VIDEO)


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

12.10.2023. 19:17

Izložba "Stock" fotografija napravljenih pomoću veštačke inteligencije i kreativnosti braće Ivana i Bojana Zamurović iz Zrenjanina predstavljena je Čačanima u prostoru Startap centra NTP–a, a povodom slave "miholjdan" koju već godinama obeležava Udruženje poslovnih žena "Nadežda Petrović".

Jedan od realizatora programa je i "Čačanska rodna".

 

Foto: Bus Plus produkcija

 

"U eri digitalizacije i veštačke inteligencije i umetnost doživljava svoj preobražaj. A to se najbolje može videti u radovima braće Zamurović, koji su pre svega sjajni analitičari savremene popularne kultuture. Ono što smo uvek mislili da pripada urođenom talentu i vrhunskoj opremi koja omogućava tako dobru fotografiju u smislu kompozicije, kontrole svetla, oštrine, distorzije piksela, kontura i same fotografije sada je dostupno i običnim ljudima i to kroz "Stock" fotografiju. Ovakva vrsta fotografija pokriva najšire moguće područje, gotovo sve što se može zamisliti i kao takve primenljive su u poslovnom svetu. Njihove slike ćete odmah zapaziti, među morem istih slika na "Stock-u", primetićete da su neke od njih izuzetno kreativne, moderne, a pre svega, jedinstvene i, kao takve, koriste ih najpoznatije svetske kompanije", izjavila je na samom otvaranju izložbe Dragana Kuzmanović.

Izložbu braće Zamurović je otvorio pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković.

Braća Zamurović iz Zrenjanina, Ivan i Bojan, dospeli su u sam vrh svetskih fotografa. Za dobru fotografiju, kako kažu, dovoljni su fotoaparat, radni sto i dobra ideja. Do sada su napravili više od 5.000 fotografija, a pred njihovim objektivom, osim cveća, našli su se voće, povrće, sladoled, baloni, dečije igračke, novogodišnji ukrasi…

 

Foto: Bus Plus produkcija

 

"Ideja koju mi stavljamo u prvi plan je svakako najvažnija i trenutno veštačka inteligencija ne može da parira čoveku. Ali, definitivno, lakše je da ideje sprovedemo u delo ako koristimo i veštačku inteligenciju. Svi fotografi bi trebalo što više da se informišu o novim tehnologijama, pa tako i o veštačkoj inteligenciji. Kao što se informišemo kad izađe novi model objektiva ili fotoaparata, tako bi trebalo da se informišemo i edukujemo šta to veštačka inteligencija može da ponudi kako bi ubrzala, poboljšala ili unapredila naš posao. Mi, kao fotografi, nismo ostali bez posla, već smo ga unapredili", izjavili su Zamurovići.

Podsetimo, radove ove dvojice talentovanih fotografa i umetnika koriste mnogi veliki brendovi, poput: "Samsunga", "Huaweia", "Zeptera", "Adidasa" i mnogi drugi.

U nastavku su održali radionicu kako napraviti jednu zanimljivu fotografiju za "Stock" od predmeta koje možemo nabaviti oko nas i vrlo jeftino.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

Izvor: Epicentar press

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!