Pomozimo čačanskim brucošima da odu na Sajam inovacija u Moskvu


indonezija 4
Foto: Donacije.rs, privatna arhiva

15.02.2024. 21:54

Nakon izuzetnog uspeha na Global Invention Forumu na Kipru, u oktobru prošle godine, mladi tim čačanskih inovatora dobio je poziv za učešće na Sajmu inovacija u Moskvi.

Za odlazak na Sajam potrebna im je finansijska pomoć. Pokrenuli su donatorsku kampanju preko sajta Donacije.rs i pozivaju sve čačanske firme i pojedince da doniraju, u skladu sa svojim mogućnostima.

Salon "Arhimedes" se održava svake godine uz podršku Administracije predsednika Ruske Federacije, Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Federalne službe za intelektualnu svojinu (ROSPATENT), Međunarodne federacije udruženja pronalazača (IFIA) i Međunarodnog inovacionog kluba "Arhimedes".

U 2023. godini, učesnici Salona bili su predstavnici 221 organizacije iz 27 država, koji su široj naučno - tehničkoj javnosti demonstrirali oko 600 inovativnih projekata i pronalazaka.

Salon "Arhimedes" je idealna lansirna platforma za ulazak na tržište novih revolucionarnih izuma i tehnologija. Prema statistikama, svaki drugi eksponat predstavljen na Salonu nađe svog investitora i potrošača, što nesumnjivo pokazuje efikasnost Salona.

 

Foto: Donacije.rs, privatna arhiva

 

Tim "Smart Start" čine nekadašnji učenici Tehničke škole, a sada brucoši raznih fakulteta u Srbiji. Ima ih 7, a njihov mentor je i dalje profesorka Tehničke škole Olga Dukić.

- Kao učenici Tehničke škole u Čačku započeli smo, tokom prošle školske godine, projekat "Pametna kuća". Napravili smo maketu "Pametne kuće", kojoj smo dodavali različite funkcionalnosti podržane senzorima i veštačkom inteligencijom. Sa tim projektom učestvovali smo na Sajmu nauke i tehnike u Beogradu, gde smo dobili poziv za učešće na Global Invention Forumu na Kipru. Tamo smo otišli u oktobru prošle godine, uz podršku Grada Čačka.

Sa Kipra smo se vratili sa 4 nagrade i pozivom za učešće na Salonu inovacija u Moskvi u martu ove godine. Sada smo brucoši članovi tima pod nazivom "Smart Start".

Troškovi odlaska u Moskvu su veliki, ali uz vašu podršku možemo dobiti priliku da predstavljamo svoju ideju i projekat!

Salon inovacija se održava od 18. do 21. marta ove godine i za odlazak tamo potrebna nam je vaša pomoć.

 

Pametna kuća; Foto: smart_start_projects / instagram, screenshot

 

Kampanju možete podržati na nekoliko načina:

→ Uplatom putem platforme Donacije.rs

Link putem kog možete donirati je: https://www.donacije.rs/projekat/salon-inovacija-u-moskvi/

→ Uplatom na tekući račun udruženja Prizma - nauka i inovacije

 

 

Detaljnjije na:

SmartStart facebook: https://www.facebook.com/profile.php/?id=61556246794871

smart_start_projects instargam: https://www.instagram.com/smart_start_projects

https://linktr.ee/smartstartgroup8: https://www.instagram.com/smart_start_projects/

 

Izvor: Epicentar press

 

Uplatnicu možete preuzeti ovde:





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!