Tribina u Čačku: Realizacija projekta Stakleni vidikovac na Kablaru - neopravdano trošenje novca građana


indonezija 4
Foto: Udruženje Tribina, promo

10.02.2024. 21:26

Inicijativi odbor peticije "Sačuvajmo Kablar" i Udruženje građana "Tribina" pozivaju sugrađane na javnu tribinu "Realizacija projekta Stakleni vidikovac na Kablaru - neopravdano trošenje novca građana" koja će biti održana u utorak, 13. februara 2024. godine, u sali Garni Hotel "AVENY" Čačak (Ul. Stoje Tošić bb), sa početkom 18 časova.

Kako organizatori navode u pozivu, tokom analize svih dosadašnjih aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta staklenog vidikovca na Kablaru ustanovljeno je više nepravilnosti:

- Gradnja vidikovca nije predviđena prostornim planom zaštićenog područja posebnih odlika OKK u kojoj je zabranjena svaka gradnja;

- Ne postoji studija o ekonomskoj opravdanosti objekta - projektovanog vidikovca;

- Nosioci investicije, Vlada Republike Srbije, Grad Čačak i JU Turistička organizacija Čačak u prethodnom periodu nisu nisu prihvatile da daju odgovore na postavljena pitanja i argumentovane činjenice iznete od strane inicijatora peticije.

- U cilju animiranja građana, udruženja građana, privrednika i njihovih udruženja a radi ostvarivanja što šire, otvorenije i dobronamernije međusobne saradnje vezane za razvoj grada Čačka i trošenja novca poreskih obveznika u realizaciji razvojnih projekata na tribinu pozivamo:

Zainteresovane građane;

Predstavnike Grada Čačka i TOČ-a;

Forum privrednika Čačka

Udruženja građana

Predstavnike političkih organizacija, navodi se u pozivu koji potpisuju Inicijativi odbor peticije "Sačuvajmo Kablar" i Udruženje građana "Tribina" Čačak.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!