Šestoro povređenih u požaru u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, dvoje sa težim povredama


indonezija 4
Foto: Epicentar press, arhiva

07.02.2024. 18:02

U fabrici namenske proizvodnje "Milan Blagojević" u Lučanima jutros je u jednom pogonu došlo do požara u kojem je povređeno šest osoba.

Mediji su preneli da je došlo i do eksplozije. Dok iz fabrike tvrde da je povređeno pet radnika, portparolka bolnice u Čačku Marija Stranjanac je za OzonPress kazala da je šest radnika prevezeno u tu bolnicu.

"Šest pacijenata je dovezeno sa opekotinama, u stabilnom su stanju, s tim što su dva pacijenta zbog težine opekotina lica i ekstremiteta zadržana na Jedinici intenzivne nege, a četvoro su na Odeljenju hirurgije sa lakim telesnim povredama", kazala je dr Stranjanac.

Dr Stranjanac je rekla da će oni ostati u čačanskoj bolnici gde će biti praćeno njihovo zdravstveno stanje i da nema potrebe za transportovanje u neki veći klinički centar.

U saopštenju koje je naknadno stiglo iz fabrike navedeno je da je oko 9.20h došlo "do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice".

Povređeno je pet radnika, naveli su iz Namenske i tvrde da niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak, dodaju.

Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu, tvrde iz "MB Namenske" iz Lučana i navode da će uzrok požara utvrditi nadležne službe.

 

Izvor: OzonPress





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!