GLAS NARODA: Kako se diše u Čačku ovih dana? (VIDEO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press/Zajednički glas

25.01.2024. 21:28

Višemesečna borba za čist vazduh i elementarno pravo na život u Čačku postala je svakodnevnica. I sudeći po svemu, nastaviće se i u danima koji su pred nama, jer oni koji bi trebalo da znaju nemaju odgovore šta to guši Čačane i kako da konačno počnemo disati punim plućima.

Održan je i protest pod nazivom "Dah na dar" na kome su izložene sve relevantne informacije i podaci, a građani su imali priliku da potpišu zahtave gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću da se najdalje do srede 30. januara dostave podaci o stepenu, izvorima i uzrocima povećane emisije štetnih gasova i štetnih suspendovanih čestica.

Zatraženo je da se najdalje do 5. februara oforme radne grupe koje će sačinjavati ekološki inspektori, zaposleni u Zavodu za javno zdravlje i u Zavodu zaštite životne sredine, jedan član SEOS-a, jedan član ekološke organizacije "Čuvari Kablara", kao i dva stručna lica "politički neobojena".

Te radne grupe bi trebalo da otkriju najveće zagađivače vazduha, zemlje i vode u Čačku.

U međuvremenu, u novom izdanju "Glasa naroda" pitali smo Čačane: Kako se diše ovih dana u gradu i da li su ovakve vrste skupova neophodne kako bi se došlo do rešenja za goruće probleme.

 

Izvor: Epicentar press

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!