Jovan (18) prvi doplivao do Časnog krsta na Zapadnoj Moravi (FOTO)


indonezija 4
Foto: Duško Radišić Lejča

19.01.2024. 12:54

U organizaciji Sportskog centra "Mladost", a pod pokroviteljstvom grada Čačka, danas je na Gradskoj plaži organizovano plivanje za Časni krst.

 

Ove godine prijavilo se skoro 200 takmičara, medju njima i devojke. Do Časnog krsta prvi je doplivao osamnaestogodišnji Jovan Kecović.

 

 

 

 

"Ovo mi je drugi put da sam zaplivao  časni krst i puno mi je srce što sam sada doplivao prvi. Velika je čast i ovo mi puno znači. Ovo je moj način da dam svoj doprinos u očuvanju srpske tradicije i običaja. Pohvalio bih i sve druge učesnike, svi smo pobednici. Inače, nije bila mnogo hladna voda", rekao je Jovan nakon izlaska iz vode.

 

 

 

 

U Kulturnom centru večeras biće održana Bogojavljenska akademija na kojoj će pobednik, ali i ostali učesnici dobiti zaslužena priznanja.

 

 

 

 

 

Pokrovitelj je grad Čačak, a manifestacija se održava pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkve i Vladike eparhije Žičke.

 

Fotografije: Duško Radišić Lejča

Izvor: Ozon Press, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!