Preminuo Dejan Milojević


indonezija 4
Foto: News Plus/YouTube, screenshot

17.01.2024. 20:13

Srce velikog čoveka, sportiste, košarkaša i trenera Dejana Milojevića prestalo je da kuca danas, 17. januara 2024. godine.

Deki nas je napustio prerano, u 46. godini, nakon što njegovo telo nije uspelo da se izbori sa posledicama srčanog udara zadobijenog u noći između utorka i srede.

Milojević je prethodno tokom klupske večere pred meč sa Jutom, u Solt Lejk Sitiju doživeo infarkt, zbog čega je hitno hospitalizovan i operisan, i od tada se nalazio u bolnici.

Dejan je rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu.

Veliki trag Milojević je ostavio u srpskoj košarci, što kao igrač, tako i kao trener.

U igračkoj karijeri nosio je dres Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Valensije, Galatasaraja, a največi trag ostavio je kao košarkaš Partizana. Upravo u dresu crno-belih, tri puta je bio proglašavan za MVP-ja ABA lige, dok je u dva navrata, 2005. i 2006. godine bio i najbolji strelac "jadranske" lige.

Takođe, u tri navrata uspeo je da osvoji i nekadašnju "YUBA" ligu, 2001. godine u dresu Budućnosti, i dva puta, 2005. i 2006. godine sa Partizanom. Uz to, 2001. godine osvojio je i jugoslovenski Kup 2001. godine.

Sa velikim uspehom nosio je i dres reprezentacije, sa kojom je prvo osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1998. godine za igrače do 22 godine, a potom i još jedno zlato u seniorskoj konkurenciji na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj.

Kao trener, neizbrisiv trag ostavio je na klupi Mege, koju je sa velikim uspehom vodio punih osam godina, nakon čega je imao kratku epizodu u Budućnosti.

Vrhunac trenerske karijere doživeo je 2021. godine, kada je postao deo stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gde je radio do danas.

U trenerskoj karijeri, na čelu Budućnosti osvojio je titulu šampiona i Kup Crne Gore, dok je na klupi Mege, 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.

 

Izvor: Telegraf.rs, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!