GLAS NARODA: Šta je glavni uzrok zagađenja vazduha u Čačku? (VIDEO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press, Pixabay.com

10.01.2024. 21:10

Grad Čačak je prethodnih nekoliko dana, meseci, ali i poslednjih godina zabeležio povećanje zagađenosti vazduha u određenim vremenskim intervalima tokom dana, pogotovo u zimskom periodu.

Kako se može naći u dnevnim izveštajima i izjavama nadležnih službi i stručnjaka, razlozi za povećanje zagađenja vazduha uglavnom se vezuju za atmosferske prilike, povećanu frekvenciju saobraćaja i individualna ložišta.

I dok se u javnosti često može naići na polemike oko izvora, ali i količine nedozvoljenih čestica u vazduhu (suspendovanih čestica PM2,5), ispravnosti aparata i sajtova koji iznose podatke, naši sugrađani su jednoglasni da se u Čačku teško diše, ali ko je glavni krivac, za sada se, kako kaže, ne zna tačno...

U novom izdanju "Glasa naroda" pitali smo Čačane za mišljenje: Šta je glavni uzrok zagađenja vazduha u Čačku?

 

Izvor: Epicentar press

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Peđa | 11.01.2024 09:32

Nije mi jasno šta zagađuje vazduh u Čačku ali ću opisati šta se samnom dešava. Godine 2003. vratio sam se iz Beograda u okolinu Čačka i živeo na Jelici do 2018.g kada sam se preselio u grad. Nakon tri godine osetio sam da nemam dovoljno kiseonika, da otežano i dišem kratkim uzdasima. Lekari su mi utvrdili hronični bronhitis i propisali terapiju u vidu respiratora koji mi pomažu kada u gradunema zagađenja. Napominjem da nikada nisam imao probleme sa plućima i da je ovo moje stanje apsolutna posledica zagađenja vazduha u Čačku. Prikupljam medicinsku dokumentaciju i moj zahtev za odštetu gradu biće adekvatan zagađenju.