SRBIJA NA ZAPADU: Kakvo je stanje u medijima danas i da li su novinari bezbedni? (VIDEO)


indonezija 4
Foto: CEMA - Luka K.

30.12.2023. 21:32

'Srbija na zapadu' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama 'tragaju' novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji 'Zajednički glas ZA slobodu medija'.

 

 

U ovoj epizodi Veran Matić, član Stalne grupe za bezbednost novinara, govori o stanju u medijima, novinarima i njihovoj bezbednosti kao i saradnji sa policijom i tužilaštvom u pokrenutim sudskim procesima.

U drugoj priči govorimo o životu na marginama porodice Ilijin iz Novog Miloševa. U izuzetno teškim uslovima odrasta petoro dece. Struju nemaju već šest godina, kupaju se u koritu i, sa roditeljima Brankom i Draganom, dele svega tri kreveta. Crveni baloni, koji su zakačeni na plafon kako bi ulepšali sumornu sliku u domu porodice Ilijin, dodatno pojačavaju osećaj neizmerne tuge.

"Neka nam deca nikada nisu ni imala struju, videli su je samo u komšiluk kad odu. Mnogo mi je žao zbog svega toga kao njihovoj majci, ali nemamo mogućnosti da im pružimo išta bolje. Hteli smo ukrašavanjem plafona da im bar malo ulepšamo predstojeće praznike i pružimo tračak svetlosti", požalila se majka.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je pokrenula veliku akciju pomoći za porodicu Ilijin i pozivaju dobre ljude iz celog sveta da im se priključe.

Treća priča dolazi iz Pribojske banje u kojoj meštani muku muče sa klizištima. Dok porodice ostaju bez zemlje i kuća, nadležni okreću glavu od ovog problema.

 

Izvor: Cemaforum.rs





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!