Proslavljen Dan grada Čačka, dodeljene Decembarske nagrade za 2023. (FOTO)


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

18.12.2023. 16:44

Svečanom sednicom Skupštine grada, u velikoj sali Kulturnog centra, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka, uz prisustvo predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka.

 

 

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović pozdravio je sve prisutne goste, ističući da je Čačak grad velikog srca, a danas i Prestonica srpske kulture.

 

 

"Odgovornom politikom gradonačelnika Grada Čačka gospodina Miluna Todorovića i tima koji je okupio oko sebe, uz nesebičnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije, naš grad nastavlja putem privrednog i infrastrukturnog razvoja. Ponosni smo na sve naše sugrađene, jer bez njihove podrške ne bi bilo svega što smo uradili, a sve radimo zbog naših sugrađana", rekao je predsednik Skupštine Trifunović, zahvalivši se svima koji su se odazvali pozivu da prisustvuju svečanoj Sednici.

 

 

Nakon predsednika Skupštine, goste je pozdravio i prisutnima se obratio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

 

 

"Na početku želim da čestitam laureatima, jer kroz njih pokazujemo ko smo i kakvi smo. Mi Čačani smo iznad svega borci, borci za istinu, za pravdu, za rad, a rezultati tog rada vide se u našem gradu. Naša obaveza u budućnosti, pored svega što smo izgradili, jeste da se što više bavimo običnim ljudima, kojima je pomoć neophodna. To je naš zadatak, a znam da ćemo imati veliku pomoć od Vlade Republike Srbije. Želimo da budemo u svakom trenutku uz naše građane", rekao je prvi čovek Čačka.

 

 

 

 

Dobitnici Decembarske nagrade Grada Čačka za 2023. godinu, kojom Grad Čačak pokazuje zahvalnost i poštovanje prema onima koji su, po mišljenju sugrađana, dali najveći doprinos ugledu i napretku Čačka, su nedeljnik "Čačanski glas", Vukašin Spasović, profesor matematike u penziji i gospodin Slobodan Vebel, bivši fudbaler "Borca". Takođe, Povelju zahvalnosti Grada Čačka ove godine je primio Nemanja Bogosavljević iz Mrčajevaca, koji je prilikom pada mosta Mrčajevci - Mršinci, sprečio neminovnu nesreću, zaustavivši autobus u kome su se nalazili turski radnici.

 

 

Svečana sednica Skupštine grada Čačka završena je koncertom jednog od najeminentnijih horova u Srbiji "KOLEGIJUM MUSICUM".

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!