Povodom obeležavanja Dana bibliotekara Srbije popust na članarinu za sve korisnike


indonezija 4
Foto: Epicentar press, arhiva

14.12.2023. 00:52

Povodom obeležavanja Dana bibliotekara Srbije 14. decembra 2023, Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" daje 50% popusta na članstvo za sve korisnike.

Članska karta Gradske biblioteke Čačak omogućava pristup fondovima svih odeljenja, korišćenje čitaonice Odeljenja periodike i dnevne štampe, kao i čitaonice Naučnog i Zavičajnog odeljenja, a koje su pokrivene internet mrežom. Popust na članstvo se ostvaruje i u ograncima u Zablaću, Preljini, Prijevoru i Mrčajevcima.

Društvo bibliotekara Narodne Republike Srbije osnovano je 14. decembra 1947. godine u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u Beogradu, dok je na skupštini Društva 1974. doneta odluka da se ovog dana akcenat stavi na značaj biblioteka, ali pre svega ljudi koji u njima rade i zahvaljujući kojima one postoje kao riznice znanja i stožeri kulture svakog društva.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!