Udruženje "Erudita" organizuje akciju prikupljanja električnog otpada


indonezija 4
Foto: Udruženje Erudita, ilustracija

12.12.2023. 09:37

U okviru projekta "Mladi za svoj grad - Aktiviraj se, budi rad", koji sprovodi Udruženje građana "Erudita", 14. i 15. decembra 2023. godine, u OŠ "Sveti Sava" i OŠ "Milica Pavlović" biće organizovana akcija skupljanja elektronskog otpada.

U okviru ovog projekta mladi su prošli kroz obuku o omladinskom aktivizmu, mehanizmima lokalne omladinske politike, javnom zagovaranju i mapiranju problema na lokalu. Cilj obuke bio je da mladi budu aktivniji na lokalu i osnaženi da reaguju na probleme koje uoče u svojoj sredini.

Kao rezultat obuke, jedan od timova organizuje akciju skupljanja elektronskog otpada kako bi skrenuli pažnju na važnost pravilnog odlaganja ove vrste otpada.

"Udruženje građana 'Erudita' pokrenulo je projekat pod nazivom 'Mladi za svoj grad- Aktiviraj se, budi rad'u okviru BOLD programa. BOLD program sprovode Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Srbiji i Asocijacija za Afirmaciju kulture ASK. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost nosioca projekta."

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!