Predstava "Srećko" lutkarskog pozorišta "Cvrčak"


indonezija 4
Foto: OŠ Preljina

03.12.2023. 17:53

Učenici matične škole i izdvojenog odeljenja u Prislonici uživali u lutkarskoj predstavi "Srećko", u izvođenju Lutkarskog pozorišta "Cvrčak" iz Ugljevika.

Predstava je izvedena u četvrtak, 30. novembra 2023, u prostorijama škole.

Kroz čarobni lutkarski svet vodili su nas animatori, koji su glasom oživeli jedanaest lutaka. Priča je o dečaku Srećku, koji je krenuo u potragu za svojom srećom, za koju su mu rekli da spava negde daleko. Prateći njegov put u potrazi za srećom, upoznajemo neobične likove, koji takođe imaju neke probleme i svi očekuju da će njegova sreća, kada je nađe i njima pomoći.

 

Foto: OŠ "Preljina"

U traganju za srećom deci se nameću pitanja: Šta je to sreća? Gde je možemo naći? Šta nas to čini srećnima? Na kraju ovog divnog lutkarskog putovanja lutak Srećko poručuje deci da je sreća u malim stvarima, da je tu u nama, oko nas. Nema potrebe da je tražimo, jer je već imamo, a da toga nismo ni svesni.

- Zagrljaj mame, podeljena užina, drug za igru, sve je to sreća. Samo je važno da naučimo da je delimo sa drugima, poručuju učenici Osnovne škole "Preljina".

 

Tekst: OŠ "Preljina"

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!