Srbija na zapadu 6: Istorija na đubrištu (VIDEO)


indonezija 4
Foto: Zajednički glas / Srbija na zapadu

28.11.2023. 18:37

"Srbija na zapadu"' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima.

Za ovim pričama "tragaju" novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji "Zajednički glas ZA slobodu medija".

 

 

U ovoj epizodi videćete priču o ProGlas-u koji se širi Srbijom i koji je do ovog trenutka podržalo više od 155 hiljada građana.

Pokretači ProGlas-a su ljudi sa imenom i prezimenom, sa svojim životima, porodicama i zanimanjima. Oni kažu da niko od njih nema nameru da se bori za bilo kakve pozicije i funkcije, niti da se upušta u igre vlasti i moći, već se osećaju pozvanim onoliko koliko bi svaki građanin danas trebalo da se oseća pozvanim. Na svakome čoveku, opravdano zabrinutom za sopstvenu sudbinu, sudbinu svoje zemlje, svoje dece, porodice i prijatelja jeste da nađe mesto u širokoj skali suprotstavljanja ovom sunovratu – navode pokretači ProGlas-a. Ovu priču smo zabeležili na tribini u Požegi.

U drugoj priči "Heroji promena" predstavljamo vam Milenu Orubović – Đukić. Milena je profesorka engleskog jezika i ekološka aktivistkinja iz Kosjerića. Ona nam govori o svojim motivima i njenoj svakodnevnoj borbi za zdravu životnu sredinu i razlozima da, i pored pritisaka koje doživljava, od te borbe ne odustane.

U tećoj priči "Istorija na đubrištu", koja nam dolazi iz Bajine Bašte, govorimo o odnosu lokalnih čelnika prema svedocima naše istorije – spomenicima koji su završili na gradskoj deponiji.

 

Izvor: Cemaforum.rs





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!