Težak poraz Borca u Areni


indonezija 4
Foto: Dragana Stjepanović

27.11.2023. 23:08

Kolo broj devet AdmiralBet ABA lige zatvorili su srpski klubovi, domaći Partizan Mozzart Bet i gostujući Borac Mozzart.

Crno-beli su u meč ušli sa namerom da se vrate na pobednički kolosek nakon poraza u minuloj rundi, dok su crveno-beli iz grada na Moravi imali želju da, pre svega, pruže dobar otpor favorizovanom rivalu, a zatim i da pokušaju da ostvare treći vezani trijumf u regionalnom takmičenju. Kada je semafor signalizirao kraj susreta, uspešniji u svom nastojanju bio je tim Željka Obradovića, koji je posle velike borbe slavio ubedljivim rezultatom 101:56 (24:16; 31:13; 31:14; 15:13).

Utakmica je započela odmeravanjem snaga među rivalima. Nije prošlo previše vremena, svega dva minuta, a Partizan je preuzeo inicijativu, pa je došao do plus sedam (9:2). Borac je odmah uzvratio serijom 5:0 preko Birtsa, tako da je ozbiljno prišao protivniku. Od tog momenta na snagu je stupio egal. Taman što bi domaćin poentirao, isto bi učinili i gosti, i to je trajalo nekoliko minuta. Ipak, pred kraj četvrtine Kaminski je uspeo da veže dve trojke, a Anđušić jednu, pa je Partizan došao do prve dvocifrene prednosti (24:14). Jedino što su gosti mogli bilo je da malo smanje deficit.

Na početku drugog dela okršaja Borac je pokušao da nešto promeni. Međutim, ta namera je brzo pala u vodu. Partizan je zahvaljujući iskustvu svojih igrača uspevao da drži protivnika na veoma pristojnoj distanci, koja se u krajem deonice popela na velikih +28 (55:27). Bilo je previše promašenih napada za Čačane, a domaćin je to znalački koristio. Takođe, čvrsta odbrana Partizana dobrano je kuburila navedenom rezultatu.

Kada su se ekipe vratile na parket, Partizan je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvom poluvremenu. Štaviše, polovinom trećeg dela igre došao je do najvećih +46 (80:34). Jednostavno, Borac nije bio u stanju da nađe rešenje za raspoložene igrače suprotne ekipe. Samo je na momente bio kadar da napravi nešto učinkovito u fazi napada. A kako nije mogao ni da se odbrani, kao posledica svega bio je i više nego ubedljiv deficit.

Završni kvartal Borac je pokušao da odigra sa namerom da koliko-toliko smanji deficit i tako barem delimično osvetla obraz. Ali Partizan je ostao neumoljiv do kraja, pa je čak dosegao do +52 (95:43). U tim momentima igra Borca se raspala u potpunosti. Do kraja susreta domaćin je malo usporio tempo, ali to nikako nije moglo da umanji veličinu njegove pobede, koja je bila i više nego ubedljiva.

 

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin



SASTAV TIMOVA:

 

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 24, Ledej 2, Koprivica 6, Smailagić 13, Jaramaz 2, Naneli 3, Anđušić 8, Doužer 12, Ponitka 13, Kaminski 10, Kaboklo 8.

Borac Mozzart: Rebrača 9, Segu 16, Birts 11, Nikolić 2, Perot-Hant, Tomašević 5, Talić 4, Frenklin 7, Uskoković 2, Todorović, Čarapić, Manojlović.

 







banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!