Dan nauke i inovacija u Čačku


indonezija 4
Foto: Epicentar press

21.11.2023. 18:16

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pokrenulo je nacionalni projekat pod sloganom "Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija", tokom kojeg se organizuju Dani nauke i inovacija u gradovima širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na četvrti po redu Dan nauke i inovacija koji će se održati u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković", u sredu 22. novembra 2023. godine, sa početkom u 12.00 časova. Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Jovan Milić, posebni savetnik ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, Mirko Pešić, v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Čačak. Takođe, Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke predstaviće sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj.

Posetioci će ovom prilikom moći da čuju i primere dobre prakse, odnosno uspešne priče koje su prošle put od ideje do realizacije, i to od Mihajla Tatovića, iz preduzeća Zof Elektro iz Čačka, kao i od Pavla Spasojevića, redovnog profesora na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku koji rukovodi projektom Step2PolyGreen.

Ova značajna inicijativa omogućiće posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama vezanim za programe podrške, izvore finansiranja, poreske olakšice, resurse i infrastrukturu istraživačkog i inovacionog ekosistema koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija. Dodatno, kroz demonstraciju podržanih inovativnih rešenja i naučnih rezultata, prisutni će imati priliku da na primerima dobre prakse otkriju put od ideje do realizacije.

U okviru Dana nauke i inovacija u Čačku, u holu Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" posetioci će imati priliku da posete izložbu primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

Sa ciljem da se celokupna javnost motiviše i pripremi za buduće istraživačke i preduzetničke poduhvate, promocija mogućnosti u nauci i inovacijama biće nastavljena širom Srbije svake druge nedelje, i to u sledećim gradovima: Užice, Kruševac, Vrnjačka Banja, Mali Zvornik, Kragujevac, Sremska Mitrovica, Subotica, Novi Sad, Beograd i drugi.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!