Lažna vest: Obustavljen štrajk poštara


indonezija 4
Foto: Epicentar press

16.11.2023. 02:42

Javni servis Srbije (RTS) i režimski mediji koji su do sada uporno ćutali o obustavi rada nekoliko hiljada zaposlenih u JP "Pošta Srbije" večeras su gromoglasno objavili da je postignut dogovor o prekidu štrajka u Pošti Srbije.

 

 

Objavili su i ko su potpisnici Sporazuma o nastavku rada koji je danas potpisan u Beogradu, kao i sve tačke koje su obuhvaćene ovim Sporazumom.

Pa u čemu je onda kvaka, tj. zašto je ova vest – lažna vest.

Iz samog spiska potpisnika vidi se da tu od njih pet imaju samo dva validna potpisnika i to sa strane vlasti: premijerka Srbije i predsednik Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća.

Potpisi sindikalaca nemaju nikakav značaj iz mnogo razloga. Prvi razlog je da nijedan od ovih sindikata nije ni na kakav način uključen u aktuelna događanja na šta radnici koji su u obustavi rada ukazuju od prvog dana obustave rada.

Vrlo izričito radnici su rekli da je u pitanju samoorganizovanje i da nijedan sindikat, a ni bilo koja politička partija, nije uključen u proces obustave rada, niti učestvuje u postavljanju zahteva, niti je ovlašćen da na bilo koji način zastupa radnike u obustavi.

Takođe, u pitanju nije štrajk zaposlenih za koji postoji propisana zakonska procedura, pa ni po tom osnovu ne postoji osnov da bilo koji sindikat zastupa zaposlene.

Treće i najvažnije, radnici ističu da nemaju poverenje ni u jednu sindikalnu organizaciju, niti u ljude koji vode sindikate.

Ovo što je večeras kao vest pušteno putem javnog medijskog servisa i režimskih medija je čista podmetačina i pokušaj Kabineta premijerke Srbije da unesu zabunu među radnike Pošte koji postavljaju zahteve i u javnost Srbije.

Čisto plasiranje lažne vesti kako bi se sporazum vlasti sa poltronskim sindikatima koje vlast kontroliše, predstavio kao uspešno rešavanje krize u poslovanju JP "Pošta Srbije".

Na to su svojim Saopštenjem odmah ukazali radnici JP "Pošta Srbije":

 

 

Radnici kažu da ono što je navedeno u lažnom sporazumu je ona ista ponuda koju su odbili u prethodnim razgovorima sa predstavnicima poslovodstva Pošte i resornim ministrom, koja je sada umotana u mašnu i ulepšana sa dodatim poklonom jednokratne pomoći  od 20.000 dinara, ali da je oni –  ODBIJAJU JEDNOGLASNO.

Radnici Pošte kažu da je ovo podla zamisao da se među njih poseje strah i da se razjedine, a ne plod ozbiljnog razmatranja stanja u Pošti i preduzimanja adekvatnih mera za stabilizaciju poslovanja ovog javnog preduzeća i brige da zaposleni u8 njemu žive dostojanstveno.

Stoga radnici u obustavi ne prihvataju da se u zadatom roku (16. novembar do 12:00) vrate na posao i ostaju pri svojim zahtevima, složno i jače do ispunjenja svih zahteva.

Ističu i da nemaju predstavnike niti delegacije, da nisu ni politički ni sindikalno organizovani, niti sindikati mogu u njihovo ime da pregovaraju.

 

Izvor: OzonPress





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!