Nedelja tolerancije u OŠ "Ratko Mitrović" tokom novembra


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

13.11.2023. 16:49

Nakon majskih tragedija koje su prodrmale temelje društva, a naročito obrazovnog sistema, sve škole u Srbiji iznalazile su različite modele rada i pristupa učenicima kako bi pokušale da ublaže njegove neminovne posledice i da deci vrate osećaj sigurnosti i bezbrižnosti pod školskim krovom.

Pred početak tekuće školske godine Ministarstvo prosvete je svim školama uputilo Smernice za organizaciju i realizaciju obrazovno - vaspitnog rada, koje su se prevashodno zasnivale na aktivnostima usmerenim ka negovanju empatije, vrednosti međusobnog poštovanja, saradnje i solidarnosti, uz uvažavanje različitosti, kao i kreiranje motoa škole.

Takođe, u sklopu Erazmus + programa "Znanje bez granica" Osnovne škole "Ratko Mitrović" planirana je implementacija projektnih rezultata i aktivnosti koje su viđene prilikom posete partnerskoj školi u Turskoj, a koje jačaju međupredmetne kompetencije učenika i zaposlenih radi razvijanja funkcionalnih znanja. Samim tim, početkom ove školske godine planirani su tematski dani koji će doprineti ostvarivanju svih navedenih ciljeva.

 

 

Osnovna škola "Ratko Mitrović" u Čačku organizovala je svoj rad u skladu sa pomenutim planovima i ciljevima. Upravo iz tih razloga, mesec novembar obeležiće Nedelja tolerancije, koja će se održati u periodu od 13. do 17. novembra. Program će najaviti predstavnici Novinarske sekcije putem razglasne stanice i tog istog dana učenici sedmog i osmog razreda prisustvovaće predavanju na temu nasilja i posledica po reproduktivno zdravlje.

Narednih dana učenike očekuju kviz i anketa koji sprovode predstavnici Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima, Dan sporta i tolerancije koji će obuhvatiti i prijateljsku utakmicu sa učenicima OŠ "Milica Pavlović", potom tribina u holu škole koju realizuje profesor istorije i književnik Zoran Milekić govoreći o svojoj novoj knjizi "Kad su veliki pisci bili deca" i, kao završnica, otvaranje izložbe učeničkih radova na temu slogana škole.

Škola je oduvek negovala duh zajedništva, razumevanja, jednakosti i prijateljskih odnosa među učenicima i činiće to i ubuduće kao svetionik koji će im uvek obasjavati put.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!