"Milanovac protiv nasilja" stiže do broja 20 – u petak fokus ka lokalnim temama


indonezija 4
"Milanovac protiv nasilja", FOTO: GMInfo

26.10.2023. 22:17

I za ovaj petak, 27.10.2023, od 18 sati najavljen je skup "Gornji Milanovac protiv nasilja".

Kao i do sada, protest je na Trgu kneza Mihaila i to je dvadesta sedmica od kako je na tom mestu jedan dan posvećen buntu protiv generisanja nasilja u društvu, za koje organizatori krive vladajuće strukture u državi i njihov decenijski bahati odnost prema prirodnim resursima, neistomišljenicima i nepodobnim medijima.

Za to vreme, pored lokalnog DS-a i "Mladih Milanovca", koji su politički aktivni od ranije, a učestvuju u okupljanjima, protesti su doveli i do formiranja novog političkog pokreta u opštini – UZINAT, nastalog od milanovačkih učesnika i organizatora okupljanja "Srbija protiv nasilja".

Jubilarni, 20 skup biće posvećen upravo aktuelnim pitanjima lokalnog karaktera, a govoriće ljudi iz UZINAT (Udruženje za implementaciju narodnog aktivizma i toleranciju).

LIVE uključenje sa ovog protesta možete pratiti ovog petka na zvaničnoj fejsbuk stranici "Zajednički glas ZA slobodu medija" na sledećem linku: www.facebook.com/zajednickiglas/

Podsetimo, Projekat "Zajednički glas ZA slobodu medija" realizuju udruženi nezavisni lokalni mediji, produkcijske grupe i organizacije civilnog društva iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Požege, Valjeva, Priboja, Šapca i Bajine Bašte.

 

Izvor: GMinfo.rs

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!