U FOKUSU: Chevening stipendija za master studije u Britaniji (VIDEO)


indonezija 4
Foto: www.chevening.org

26.10.2023. 15:31

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije (Foreign and Commonwealth Office) realizuje prestižni program stipendiranja jednogodišnjih master studija na britanskim univerzitetima. Stipendija pokriva troškove školarine i potrebne literature, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove.

Stipendija Čivning (Chevening) podrazumeva potpuno pokrivene troškove studiranja i boravka u UK na jednogodišnjim master studijama po izboru. Jedan od glavnih ciljeva Čivning programa jeste pomoć najuspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije.

Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti. Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

 

Foto: Epicentar press

 

Stipendija se daje za master studije na bilo kom univerzitetu i bilo kom programu po izboru kandidata. Uslovi su da kandidati imaju srpsko državljanstvo, dve godine radnog iskustva ili volontiranja i da mogu da demonstriraju svoj potencijal – kaže Kris Li, drugi sekretar Britanske ambasade u Srbiji.

 

Zajednički snimak ovogodišnjih dobitnika Čivning stipendije sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Edvardom Fergusonom

 

Rok za ovogodišnje prijave za stipendiranje je 7. novembar. Ne postoji starosno ograničenje za konkurisanje.

Za dobijanje stipendije uslov je da kandidati razumeju i govore engleski jezik, pa je stoga snimak koji je pred vama bez prevoda na srpski jezik u delu u kome se govorilo na engleskom jeziku.

Sve relevantne podatke o ovom programu možete dobiti OVDE

 

Izvor: OzonPress

 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!