Ukinuta presuda rukovodiocima "Milana Blagojevića" zbog pogibije dva radnika


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

25.10.2023. 22:34

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su rukovodioci fabrike "Milan Blagojević-Namenska" zbog pogibije dva radnika osuđeni na tri godine zatvora, potvrdio je za Insajder Vladimir Todorić advokat porodice poginulog radnika.

Podsetimo, 14. jula 2017. u fabrici "Milan Blagojević – Namenska" ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva, izbila je eksplozija nakon koje poginuli radnici dvadesetpegodišnji Milomir Milivojević i pedesetpetogodišnji Milojko Ignjatović.

Optužnicu je Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo krajem juna 2019. godine, a na njoj su su se našli višegodišnji generalni direktor namenske fabrike u Lučanima Radoš Milovanovića i dva rukovodica fabričkih pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića. Prošle godine Radoš Milovanović je preminuo pa je postupak nastavljen protiv dvojice rukovodica.

Prvostepena osuđujuća presuda, koju je sada Apelacioni sud poništio, doneta je u aprilu ove godine.

 

Izvor: Insajder





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!